Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (IESO) 2018

21 Aug 2018 11:09
Lotul olimpic al României a continuat seria performanțelor desebite la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), reușind să obțină și la ediția din acest an patru medalii: o medalie de argint și trei medalii de bronz.
Alexandru Slavoia, elev în clasa a X-a la Colegiul Național "Emanuil Gojdu" din Oradea, a fost medaliat cu argint. Colegii săi de echipă, Florian-Chiriac Călina (clasa a XII-a/Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova), Andrei-Mircea Lupuleasa (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) și Andrei Marin (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București) au fost premiați cu medalii de bronz.

Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

La a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului, desfășurată la Kanchanaburi (Thailanda), în perioada 8-17 august, au participat 154 de elevi din 38 de țări.

BIROUL DE COMUNICARE Ministerul Educatiei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677