Patru persoane retinute, in urma perchezitiilor care au vizat fraude informatice

17 Jan 2018 09:09
Patru persoane retinute, in urma perchezitiilor care au vizat fraude informatice
In urma perchezițiilor DIICOT si BCCO Ploiești de ieri dimineață, 4 persoane au fost reținute. Acestea urmează să fie prezentate, azi, instanței cu propunerea de arestare preventiva. In plus, alte 3 persoane au fost plasate sub control judiciar, pentru 60 de zile.
Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, cu sprijinul B.C.C.O. Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 9 percheziții domiciliare în județul Prahova și 4 percheziții în județul Bihor, la persoane bănuite de fraude informatice.
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015-2017, 7 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat, pe parcurs, și alte persoane. Activitatea grupului consta în obținerea, în mod ilicit, de credite on-line de la instituții financiare nebancare din România. Persoanele bănuite ar fi utilizat, inițial, propriile date de identificare sau date de identificare aparținând altor persoane, precum și adeverințe de salariat și extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicații informatice.
Ulterior, ar fi introdus în aplicațiile informatice ale instituțiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.
În urma perchezițiilor fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile și sisteme informatice care ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000