Perchezitii la persoane bănuite de evaziune fiscală

25 May 2018 12:15
Perchezitii la persoane bănuite de evaziune fiscală
În ziua de 10 mai, poliţiştii din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează o percheziție la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7 milioane de lei. 5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În această dimineață, polițiști de investigare a criminalității economice din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova efectuează o percheziţie domiciliară la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Totodată, polițiștii aduc la îndeplinire 42 ordonanțe de predare documente, activitate care se derulează în Bucuresti și județele: Argeș, Arad, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Iași, Mehedinți, Vâlcea și Prahova

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012-2018, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societatii operațiuni comerciale care nu au avut la bază activități reale în scopul de a diminua taxele si impozitele datorate bugetului consolidat al statului, dar și de a obtine sume de bani în numerar pentru plata salariilor „la gri”.

De asemenea, reprezentanții societății ar fi ascuns sursa impozabila, respectiv nu ar fi declarat, în totalitate, timpul efectiv lucrat de către salariați cu scopul de a nu achita în totalitate contribuțiile și impozitele generate de salariile plătite, în mod real.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7.000.000 lei.

5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La activități participă și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și Inspectoratelor Judetene de Poliție Arad, Constanța, Valcea, Argeș, Iași, Mehedinți, Giurgiu, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești.

Comunicat IJP Prahova

Sursa foto: RTV.net

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunt mândră de acest partid care este aproape de oameni,De nevoile acestora de felul cum se dezvolta frumosul nostru oraș natal,De felul cum cei din conducere stau de vb cu cetățenii orașului Doresc mult succes celor care fac parte din acest partid si realizari cat mai multe.Succes
Bună ziua.Pe un frigider sau o mașină de spălat la un centru de colectare fier vechi primești câteva zeci de lei. Cred ca dacă ați acorda ceva ( bonuri valorice sau vauchere)ați avea succes mai mare.
Pentru mai multe detalii, va rugam sa sunati la 0755.010.518- Cofetaria Andrei!
Dacă nu sunt șomer nu pot sa fac cursul de bucatar
Buna ziua! As dori un tort cu cifra 20, pentru 14 MAI, marime medie, daca se poate. As dori sa imi spuneti cate kg are si cat costa kg. Multumesc!
Curs valutar
EUR Euro 4.6283 -0.0006
USD Dolarul SUA 3.8797 0.0157
GBP Lira sterlina 5.2609 0.0127
CHF Francul elvetian 3.8800 0.0157
XAU Gramul de aur 163.4611 -0.5369