Perchezitii la persoane bănuite de evaziune fiscală

14 Aug 2018 20:13
Perchezitii la persoane bănuite de evaziune fiscală
În ziua de 10 mai, poliţiştii din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează o percheziție la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7 milioane de lei. 5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În această dimineață, polițiști de investigare a criminalității economice din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova efectuează o percheziţie domiciliară la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Totodată, polițiștii aduc la îndeplinire 42 ordonanțe de predare documente, activitate care se derulează în Bucuresti și județele: Argeș, Arad, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Iași, Mehedinți, Vâlcea și Prahova

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012-2018, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societatii operațiuni comerciale care nu au avut la bază activități reale în scopul de a diminua taxele si impozitele datorate bugetului consolidat al statului, dar și de a obtine sume de bani în numerar pentru plata salariilor „la gri”.

De asemenea, reprezentanții societății ar fi ascuns sursa impozabila, respectiv nu ar fi declarat, în totalitate, timpul efectiv lucrat de către salariați cu scopul de a nu achita în totalitate contribuțiile și impozitele generate de salariile plătite, în mod real.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7.000.000 lei.

5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La activități participă și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și Inspectoratelor Judetene de Poliție Arad, Constanța, Valcea, Argeș, Iași, Mehedinți, Giurgiu, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești.

Comunicat IJP Prahova

Sursa foto: RTV.net

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
iata ce se intampla la rafinaria ASTRA, caz penal! sefii dau indicatii pretioase sa se incendieze batalurile de carburanti ce filtre antipoluare, ce grija pentru cei care inhaleaza fumul, ce protectie a naturii! pe acestia ii apara gratiela cu oug=ul dat luna asta, impotriva initiativei civice!!! În clip se vede cine a provocat incendiul, cu intenție, folosind arzătorul și cu extintorul lângă ei.
La majoritatea muzeelor din Europa este permisă fotografierea fără flach și fără taxa corespunzătoare. Muzeul Județean de Istorie Prahova, în toate secțiile sale din județ, practică niște prețuri exorbitante pentru fotografiere. Prin asta mai mult pierde. Pierde o oportunitate de reclamă. La secția din Valea, Muzeul ”Crama 1777”, un muzeu de excepție, ar merge un ”cetățean turmentat” în curte, fie el și din paie. Sau un fond sonor cu Maria Tănase, cu vinul ghiurghiuliu....numai să nu pună taxă și pe audio !
Bună seara, când se publica posturile vacante și calendarul de concurs? Mulțumesc.
Buna seara.m ar interesa un tort in forma de cifre pentru data de 3 august(pret,livrare la domiciliu,etc)
buna ziua, pe ce site aflam detalii privind inscrierile din sursa externa pentru ordine publica si politia rutiera ? Daca a fost aprobat Memorandumul in cat timp s-ar organiza inscrierile?
Curs valutar
EUR Euro 4.6282 -0.0328
USD Dolarul SUA 3.9551 -0.0492
GBP Lira sterlina 5.2026 -0.0635
CHF Francul elvetian 3.9909 -0.0415
XAU Gramul de aur 156.6016 -4.1587