Perchezitii la persoane bănuite de evaziune fiscală

17 Jan 2019 16:04
Perchezitii la persoane bănuite de evaziune fiscală
În ziua de 10 mai, poliţiştii din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează o percheziție la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7 milioane de lei. 5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În această dimineață, polițiști de investigare a criminalității economice din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova efectuează o percheziţie domiciliară la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Totodată, polițiștii aduc la îndeplinire 42 ordonanțe de predare documente, activitate care se derulează în Bucuresti și județele: Argeș, Arad, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Iași, Mehedinți, Vâlcea și Prahova

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012-2018, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societatii operațiuni comerciale care nu au avut la bază activități reale în scopul de a diminua taxele si impozitele datorate bugetului consolidat al statului, dar și de a obtine sume de bani în numerar pentru plata salariilor „la gri”.

De asemenea, reprezentanții societății ar fi ascuns sursa impozabila, respectiv nu ar fi declarat, în totalitate, timpul efectiv lucrat de către salariați cu scopul de a nu achita în totalitate contribuțiile și impozitele generate de salariile plătite, în mod real.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7.000.000 lei.

5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La activități participă și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și Inspectoratelor Judetene de Poliție Arad, Constanța, Valcea, Argeș, Iași, Mehedinți, Giurgiu, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești.

Comunicat IJP Prahova

Sursa foto: RTV.net

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
va rog sa ne comunicati dupa cat timp se fac programarile ? multumim
Si unde gasim harta cu sectoarele cadastrale din Ploiesti, pentru a ne elucida si noi?!
doresc schimbare carte identitate care expira pe data 19 .01.2019 si programare pe data de 16.01.2019
În microbuz se afla și copilul meu în vârstă de 11ani care a prezentat o escoriatie la nivelul antebrațului stg. Din fericire locuind în apropiere fiul meu s-a speriat și a venit acasă.
E nasoll e tot timpul umblă beat din tise sa vina pe jos sa ia băutură .. pe timpul asta. .. mai mult că sigur nu mai e in viața
Curs valutar
EUR Euro 4.6890 0.0060
USD Dolarul SUA 4.1126 0.0063
GBP Lira sterlina 5.2962 0.0154
CHF Francul elvetian 4.1453 -0.0102
XAU Gramul de aur 171.1534 0.8807