Perchezitii si in Prahova, la persoane bănuite de furturi de ambarcațiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum și contrabandă cu țigări și cu produse petroliere

03 Mar 2018 11:59
Perchezitii si in Prahova,  la persoane bănuite de furturi de ambarcațiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum și contrabandă cu țigări și cu produse petroliere
Polițiștii de la transporturi au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în 7 județe, Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Ialomița, Bacău și Prahova, la persoane bănuite de furturi de ambarcațiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum și contrabandă cu țigări și cu produse petroliere.
La activități au participat și polițiști de la structurile de poliție transporturi din București, Galați, Iași, de la inspectoratele de poliție județene Tulcea și Galați, jandarmi, precum și reprezentanți ai Autorității Navale Române.
De asemenea, au fost efectuate controale la bordul a 6 nave sub pavilion românesc pentru verificarea gestionării și consumului de carburanți achiziționați în regim suspensiv.
Activitățile au fost activitate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate o arbaletă cu două săgeți, aproximativ 1.500 de litri de produs petrolier, 8 unelte de pescuit monofilament cu ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, în lungime totală de aproximativ 800 de metri, o bonină de plasă de pescuit din fir nylon, în lungime de 200 de metri, 3 unelte de pescuit din fir textil tip ohan, în lungime totală de 250 de metri și 3 prostovoale noi, interzise la deținere.
De asemenea, au fost ridicate aproximativ 1.000 kg. de cărbune tip cocs, ambalat în 20 de saci de rafie a câte 50 kg. fiecare, 1.360 de țigarete de contrabandă, 57 de telefoane mobile, 13 cartele pre-pay, 13.700 de euro și 297.700 de lei.
Totodată, au fost depistate la percheziții un certificat de calificare profesională în specializarea sudor, despre care există indicii temeinice că este falsifcat, aproximativ 9.800 kg. de porumb fără documente legale de proveniență și care au fost lasată în custodie până la finalizarea cercetărilor, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.
Totalul valorii bunurilor ridicate in vederea confiscării este de aproximativ 445.430 de lei.
În urma administrării probatoriului, 31 de persoane au fost reținute de polițiști pentru delapidare și complicitate la delapidare, ulterior față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

foto: Politia Romana

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176