Persoana amenintata cu un cutit, intr-o sala de judecata a Curtii de Apel Ploiesti. Cum s-ar fi intervenit intr-un astfel de caz - FOTO

28 Mar 2018 17:40
Jandarmeria Prahova a organizat astazi un nou exercitiu in cazul unui posibil atac terorist. De data aceasta s-a pus problema unui incident din sala de judecată a Curții de Apel Ploiești.

Forțele de ordine au acționat astfel:

Subofiţerul jandarm aflat în serviciu de ordine interioară în sala T5 la Curtea de Apel Ploiești a anunţat dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova despre faptul că o persoană înarmată cu un cuțit ceramic a imobilizat o persoană amenințând că o va ucide dacă interlopul audiat nu va fi pus în libertate. Totodată a solicitat ca forțele de ordine prezente să părăsească sala de judecată.
La faţa locului a fost direcţionată rezerva de intervenţie din cadrul I.J.J. Prahova solicitând în sprijin şi subunitatea de intervenţie antiteroristă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești.
În zonă au acționat atât echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pentru blocarea traficului pietonal și auto din zonă, precum și efective din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova în vederea acordării primului ajutor.
În urma măsurilor dispuse pentru evacuarea persoanelor din obiectiv G.J.M. Ploiești prin efective specializate, a încercat dialogarea cu atacatorul, însă fără rezultat, acesta rănind o persoana care a încercat aplanarea situației.
În timp operativ s-a stabilit identitatea bărbatului și s-a dispus intervenția în sala de judecată pentru imobilizarea atacatorului, acțiune realizată cu succes, urmată de conducerea acestuia în afara obiectivului.
In urma intervenției, efectivele SMURD au acordat primul ajutor persoanei rănite punând-o in afara oricărui pericol.
La Curtea de Apel structurile specializate ale I.P.J. PH au demarat activitățile de cercetare la fața locului.

Situația creată a impus mobilizarea rapidă a forțelor de ordine angrenate, coordonarea eficientă a efectivelor din teren, precum și un mod de acțiune ca la carte în vederea înlăturării sau diminuării a oricărui pericol asupra vieții sau integrității fizice a cetățeniilor implicați.
Menţionăm ca mâine, 29 martie, începând cu ora 10.00 va avea loc ultima etapă a exerciţiului combinat cu forţe în teren "Oleum 18'', la Fosta Tabără de Elevi din Păulești.

SURSA FOTO: IJJ PRAHOVA

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176