Persoana amenintata cu un cutit, intr-o sala de judecata a Curtii de Apel Ploiesti. Cum s-ar fi intervenit intr-un astfel de caz - FOTO

28 Mar 2018 17:40
Jandarmeria Prahova a organizat astazi un nou exercitiu in cazul unui posibil atac terorist. De data aceasta s-a pus problema unui incident din sala de judecată a Curții de Apel Ploiești.

Forțele de ordine au acționat astfel:

Subofițerul jandarm aflat în serviciu de ordine interioară în sala T5 la Curtea de Apel Ploiești a anunțat dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova despre faptul că o persoană înarmată cu un cuțit ceramic a imobilizat o persoană amenințând că o va ucide dacă interlopul audiat nu va fi pus în libertate. Totodată a solicitat ca forțele de ordine prezente să părăsească sala de judecată.
La fața locului a fost direcționată rezerva de intervenție din cadrul I.J.J. Prahova solicitând în sprijin și subunitatea de intervenție antiteroristă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești.
În zonă au acționat atât echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pentru blocarea traficului pietonal și auto din zonă, precum și efective din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova în vederea acordării primului ajutor.
În urma măsurilor dispuse pentru evacuarea persoanelor din obiectiv G.J.M. Ploiești prin efective specializate, a încercat dialogarea cu atacatorul, însă fără rezultat, acesta rănind o persoana care a încercat aplanarea situației.
În timp operativ s-a stabilit identitatea bărbatului și s-a dispus intervenția în sala de judecată pentru imobilizarea atacatorului, acțiune realizată cu succes, urmată de conducerea acestuia în afara obiectivului.
In urma intervenției, efectivele SMURD au acordat primul ajutor persoanei rănite punând-o in afara oricărui pericol.
La Curtea de Apel structurile specializate ale I.P.J. PH au demarat activitățile de cercetare la fața locului.

Situația creată a impus mobilizarea rapidă a forțelor de ordine angrenate, coordonarea eficientă a efectivelor din teren, precum și un mod de acțiune ca la carte în vederea înlăturării sau diminuării a oricărui pericol asupra vieții sau integrității fizice a cetățeniilor implicați.
Menționăm ca mâine, 29 martie, începând cu ora 10.00 va avea loc ultima etapă a exercițiului combinat cu forțe în teren "Oleum 18'', la Fosta Tabără de Elevi din Păulești.

SURSA FOTO: IJJ PRAHOVA

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677