PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR DE POLIÅ¢IȘTI

23 Mar 2015 13:19
PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR DE POLIÅ¢IȘTI
În perioada 13 - 20 martie a.c., la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 263 de persoane și au fost înregistrate 29 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară dispuse inițial, cu alte măsuri.
Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.
Poliția Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă.
Astfel, în ultima săptămână, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 263 persoane.
Polițiștii desfășoară activități specifice față de 75 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și față de 188 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Tot în această perioadă, la nivel național, au fost înregistrate 29 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial, cu alte măsuri.
Măsura controlului judiciar dispusă inițial a fost înlocuită, în 10 cazuri, cu măsura arestării preventive, cu executarea pedepsei închisorii, în 6 cazuri, cu suspendarea executării pedepsei, în 5 cazuri, în alt caz, cu măsura internării într-un centru de detenție, iar în alt caz cu măsura internării într-un centru educativ.De asemenea, în alte două cazuri, arestul la domiciliu a încetat ca urmare a condamnării cu executare, în 3 cazuri datorită arestării preventive, iar într-un caz datorită suspendării executării pedepsei.
EXEMPLU:
La data de 17 martie a.c., Tribunalul Constanța a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, față de un cetățean iranian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de trafic de imigranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și tentativa de trecere frauduloasă de stat a României.
Din cercetările polițiștilor, a rezultat faptul că, aflându-se sub control judiciar, cel în cauză ar fi constituit un grup de imigranți pe care i-ar fi transportat, intenționând să treacă din nou peste graniță în mod ilegal.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000