Personajele lui Caragiale au făcut astăzi paradă prin Ploiești (GALERIE FOTO)

22 Jun 2017 13:31
Muzeul “Ion Luca Caragiale”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, a marcat astazi, 22 iunie 2017, împlinirea a 105 ani de la moartea dramaturgului Ion Luca Caragiale. Evenimentul omagial a debutat cu o parada a îndrăgitelor personaje caragialiene. Acestea au luat viata prin elevii Școlii Gimnaziale din Berceni, județul Prahova, ai Școlii Gimnaziale “Nicolae Lahovary” din Trestieni, județul Giurgiu, Scolii Gimnaziale Nr.3 Palanca, judetul Giurgiu și ai Școlii Gimnaziale Nr. 188 din București, care imbrăcați în costume de epocă, au pornit de la sediul Muzeului “Ion Luca Caragiale” către bustul scriitorului din apropierea Muzeului Ceasului “Nicolae Simache”, unde au pus in scena un mic spectacol A urmat apoi recitalul ansamblului vocal “Floricica” al “Zonta Club Ploiești”, coordonat de înv. Marcela Enache și de depuneri de flori la busturile scriitorului din curtea muzeului și din vecinătatea Muzeului Ceasului.
Organizatorii spun că "În urmă cu mai bine de un secol, se stingea din viaţă, la Berlin, cel care avea să fie socotit drept cel mai mare dramaturg român. În Ploieștiul copilăriei și adolescenței sale, în orașul pe care Caragiale și l-a adjudecat pe deplin, omagiul e mai mult decât firesc, e un semn de profundă prețuire."

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8583 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1224 0.0252
GBP Lira sterlina 5.2937 -0.0283
CHF Francul elvetian 4.5057 -0.0075
XAU Gramul de aur 255.7976 -1.6269