Personajele lui Caragiale au făcut astăzi paradă prin Ploiești (GALERIE FOTO)

22 Jun 2017 13:31
Muzeul “Ion Luca Caragiale”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, a marcat astazi, 22 iunie 2017, împlinirea a 105 ani de la moartea dramaturgului Ion Luca Caragiale. Evenimentul omagial a debutat cu o parada a îndrăgitelor personaje caragialiene. Acestea au luat viata prin elevii Școlii Gimnaziale din Berceni, județul Prahova, ai Școlii Gimnaziale “Nicolae Lahovary” din Trestieni, județul Giurgiu, Scolii Gimnaziale Nr.3 Palanca, judetul Giurgiu și ai Școlii Gimnaziale Nr. 188 din București, care imbrăcați în costume de epocă, au pornit de la sediul Muzeului “Ion Luca Caragiale” către bustul scriitorului din apropierea Muzeului Ceasului “Nicolae Simache”, unde au pus in scena un mic spectacol A urmat apoi recitalul ansamblului vocal “Floricica” al “Zonta Club Ploiești”, coordonat de înv. Marcela Enache și de depuneri de flori la busturile scriitorului din curtea muzeului și din vecinătatea Muzeului Ceasului.
Organizatorii spun că "În urmă cu mai bine de un secol, se stingea din viaţă, la Berlin, cel care avea să fie socotit drept cel mai mare dramaturg român. În Ploieștiul copilăriei și adolescenței sale, în orașul pe care Caragiale și l-a adjudecat pe deplin, omagiul e mai mult decât firesc, e un semn de profundă prețuire."

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8393 0.0006
USD Dolarul SUA 4.2695 -0.0508
GBP Lira sterlina 5.3923 -0.0171
CHF Francul elvetian 4.4587 -0.0418
XAU Gramul de aur 234.5040 -2.6342