Pesta porcina africana, aproape de Prahova. Politistii din Dambovita au intocmit dosar penal

17 Sep 2018 09:49
Pesta porcina africana, aproape de Prahova. Politistii din Dambovita au intocmit dosar penal
În dimineața zilei de 16 septembrie a.c., în contextul confirmării pestei porcine africane într-o gospodărie individuală de pe raza localității Lucieni, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ocazie cu care au fost stabilite o serie de măsuri în vederea prevenirii răspândirii, monitorizării și combaterii pestei procine africane la nivelul județului Dâmbovița.

Astfel, din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, timp de 7 zile, s-au instituit filtre permanente pe raza localității Lucieni, în următoarele puncte:

- Intersecția DN72 cu DJ702 B, punctul "Cruce" Lucieni;
- DJ 702B-Ciurari, punctul "Biserică";

În aceste filtre, acționează echipe mixte, formate din polițiști, jandarmi și reprezentanți ai D.S.V.S.A Dâmbovița.

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați că la domiciliul unui bărbat din Lucieni a fost confirmat un caz de gripă porcină africană, acesta deținând în gospodărie mai mulți porci.

La data de 1 septembrie a.c., animalele prezentau semne de boală, motiv pentru care bărbatul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentație animalelor și ar fi operat două dintre acestea.

În perioada 5-15 septembrie a.c., animalele au murit.
Totodată, din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că fostul asistent medical veterinar nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care animalele au fost infestate.

Totodată, pe numele fostului asistent medical veterinar a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 348 din Codul Penal.

De asemenea, în cadrul filtrelor instituite, polițiștii au descoperit două persoane care transportau cu autoturismele 20 de kilograme de carne provenită de la porcine sacrificate pe raza localității Lucieni, pe care le-ar fi primit de la cunoștințe.

Reprezentanții D.S.V.S.A au ridicat cantitatea de carne în vederea distrugerii, iar față de cele 2 persoane se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare de produse alterate, faptă prevăzută și sancționată de art. 358 din Codul Penal.
sursa IJP Dambovita
foto cu caracter ilustrativ: http://agrointel.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677