Peste 100 de avize si autorizații de securitate la incendiu emise de ISU Prahova. Ce risca cei care nu le obtin

29 Sep 2017 13:53
Peste 100 de avize si autorizații de securitate la incendiu emise de ISU Prahova. Ce risca cei care nu le obtin

Termenul prorogat pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu expiră la data de 30 septembrie 2017.
Începând cu data de 01 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația obținerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancţionare contravențională, pentru nedeținerea acestuia.
Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancțiunilor contravenționale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei.
Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu sunt menționate în HG 571/2016 (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/180921).
În cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, în domeniile comerț, cultură și turism, inspectoratele pentru situații de urgență pot decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, sancțiune care nu este condiționată de existența autorizației de securitate la incendiu. Criteriile pentru aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționarii ori utilizării sunt reglementate în HG 915/2015.
În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel județului Prahova ISU Prahova a emis 95 avize de securitate la incendiu, iar 89 solicitări de eliberare avize au fost respinse, 21 documentații tehnice incomplete, 164 solicitări nu au facut obiectul obținerii avizului.
Totodată au fost eliberate 53 autorizații de securitate la incendiu, cu 39 solicitări de eliberare autorizații respinse, 10 documentații tehnice incomplete, 13 solicitări nu au facut obiectul obținerii autorizației de securitate la incendiu.
De asemenea, în perioada 01 ianuarie – 31 august a.c., inspectorii de prevenire au derulat 811 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 607 amenzi în cuantum de 585.000 lei și 3400 avertismente.foto: Cuvântul Libertăţii

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365