Peste 10.000 de turişti au ales Valea Prahovei, staţiunile Sinaia Buşteni şi Azuga au fost ocupate 100% pentru Revelion

02 Jan 2018 12:30
Peste 10.000 de turişti au ales Valea Prahovei, staţiunile Sinaia Buşteni şi Azuga au fost ocupate 100% pentru Revelion
Judeţul Prahova se remarcă şi în acest sezon, fiind destinaţia preferată în această minivacanţă de Revelion. Peste 10.000 de turişti au ales Valea Prahovei, staţiunile Sinaia Buşteni şi Azuga au fost ocupate 100% pentru Revelion.

De asemenea zonele Breaza şi Campina au fost la mare căutare peste 1000 de turişti alegând să petreacă aici sărbătorile şi au înregistrat grad de ocupare de peste 95% pentru perioada de Revelion. Această zonă turistică creşte în popularitate – 10% creştere în comparaţie cu anul trecut, când gradul de ocupare a atins 80% din capacitatea de cazare a celor două localităţi.

Crăciunul a fost de asemenea o ocazie prielnică pentru o minivacanţă în Prahova. În Sinaia, Buşteni şi Azuga gradul de ocupare a fost tot de 100%, în timp ce în Breaza şi Campina gradul de ocupare a depăşit 90%.

În staţiunile montane vremea călduroasă a restricţionat schiul pe o parte din pârtii, însă se schiază pe pârtia Cazacu Începători şi Variantă şi pe Sorica la Azuga (30 cm zăpadă). La Buşteni se schiază bine pe Kalinderu 1 şi 2 (20-25 cm de zăpadă), iar la Sinaia se schiază la peste 1700 m, pe Valea Dorului 1 şi 2 şi pe Laptici (50 – 60 cm de zăpadă).

Pentru Revelion pachetele au inclus cină festivă în noaptea dintre ani, şi au costat la un hotel de 4 stele peste 3000 lei/persoană în timp ce la 3 stele peste 2000 de lei/persoană, iar la o vilă de 3 stele - 1200 lei/persoană.

În acest moment hotelierii din Prahova se pregătesc să întâmpine turiştii care serbează Crăciunul de rit vechi care este sărbătorit în fiecare an pe data de 7 ianuarie.

“Ne bucura prezenta în număr mare a turiştilor în Prahova atât pentru minivacanţa de Crăciun cât şi pentru Revelion. Aceştia ne demonstrează că trendul ascendent se păstrează, iar faptul că Breaza şi Campina au un grad de ocupare atât de mare ne arată că promovarea acestora da roade şi că într-adevăr Prahova, prin calitatea serviciilor oferite este în continuare Regina Vacantelor romanilor.” A declarat Adrian Voican, preşedintele APDT Prahova.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0009
USD Dolarul SUA 4.1456 -0.0166
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0082
CHF Francul elvetian 4.5464 -0.0019
XAU Gramul de aur 254.7806 -0.5218