Peste 150 de biciclisti sanctionati intr-o singura zi in Prahova

20 Feb 2020 16:25
Peste 150 de biciclisti sanctionati intr-o singura zi in Prahova
Serviciul Rutier Prahova a organizat ieri o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea indisciplinei bicicliștilor, la care au participat polițiști rutieri din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului.

Conform Politiei Prahova, “Salvarea de vieți omenești, prin prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii, reprezintă o prioritate permanentă a Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, astfel că, polițiștii au acționat pe toate categoriile de drumuri din județ, reamintindu-le cetățenilor regulile pe care trebuie să le respecte atunci când circulă pe bicicletă.

De asemenea, pentru prevenirea acestor evenimentelor rutiere, polițiștii au discutat și cu conducătorii auto, atrăgându-le atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale bicicliștilor care au încălcat prevederile Codului Rutier, dintre care 24 pentru consum de bauturi alcoolice, o mare parte dintre valorile înregistrate cu aparatul etilotest depășind 0,70 mg/l alcool în aerul expirat, chiar de la primele ore ale dimineții.
Polițiștii recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:
Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;
Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.
De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.
Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.
Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.
Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!
Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.
Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.
Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice;
Poartă cască de protecţie! Îți poate salva viața.
Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers.
Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat”

Sursa foto: Politia Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8332 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.3890 -0.0253
GBP Lira sterlina 5.3759 0.1027
CHF Francul elvetian 4.5616 0.0162
XAU Gramul de aur 228.9056 -0.3826