Peste 200 de pompieri prahoveni, prezenti la datorie pentru liniștea minivacanței de 1 Mai

26 Apr 2018 09:17
Peste 200 de pompieri prahoveni, prezenti la datorie pentru liniștea minivacanței de 1 Mai
În perioada următoare peste 220 pompieri, cu aproximativ 73 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, la liniștea minivacanței de 1 Mai, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acțiuni de îndrumare și control, în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și a potențialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare (hoteluri, vile, moteluri, pensiuni turistice și agroturistice, cabane), de alimentație publică (restaurante, baruri etc.), cu funcțiuni de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum și în spații cu aflux mare de persoane (mall-uri).

Pe lângă identificarea și înlăturarea neregulilor specifice, specialiștii în prevenire au asigurat instruirea angajaților din obiectivelor avute în atenție, astfel încât aceștia să-și însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor și, la rândul lor, să le pună la dispoziția clienților.

Pentru ca obiceiul prahovenilor de a sărbători Ziua Muncii în zonele de agrement sau lângă pădure să nu se transforme în evenimente negative ce pot avea urmări deosebit de grave asupra populației sau mediului înconjurător, se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
Cetățenii sunt sfătuiți să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement și în gospodăriile populației trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, culturi agricole, păduri sau vecinătăți.


Având în vedere aceste aspecte, recomandăm turiștilor amatori de drumeții montane să respecte câteva reguli de prevenire a incendiilor specifice unităților de cazare în scop turistic (cabane, campinguri, pensiuni) aflate în zone cu vegetație forestieră sau în apropierea pădurilor:
 la intrarea în pădure și pe traseele turistice se vor respecta recomandările panourilor și pancartelor cu texte avertizoare privind prevenirea și stingerea incendiilor de pădure;
 se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanță mai mică de 100 m de liziera pădurii;
 turiștii nu vor utiliza focul în pădure sau focul deschis în aer liber. Focul poate fi aprins doar în spații special amenajate și indicate prin panouri avertizoare. La plecare turiștii trebuie să stingă focul;
 este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse, precum și instalarea corturilor, a autoturismelor și a suprafețelor de picnic;
 focurile de tabără sau cele din campinguri pot fi aprinse doar în locuri special amenajate, la o distanță de siguranță față de marginea pădurii;
 în spațiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, precum și lăsarea lor în priză nesupravegheate;
 la cazare, turiștii sunt obligați să se informeze privind regulile de prevenire a incendiilor și a modului de comportare și de evacuare în caz de incendiu;
 coșurile de fum ale construcțiilor din pădure vor fi dotate cu grătare (site) parascântei. În condițiile lipsei de curent electric, se vor folosi mijloace de iluminat omologate și se interzic improvizațiile.
Totodată, răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 10 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanță de terapie intensivă mobilă și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.
Echipajele de intervenție vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu cei din cadrul autorităților și instituțiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.

Sursa foto: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677