Peste 500 de incendii au avut loc in Prahova anul acesta

12 Dec 2017 17:59
Peste 500 de incendii au avut loc in Prahova anul acesta
În perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2017, în Prahova, s-au produs în medie 555 de incendii la locuințe în urma cărora circa 33 de persoane au fost rănite, iar alte 6 și-au pierdut viața, potrivit statisticilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Prahova.
Acest tip de incidente, care se transformă de cele mai multe ori în tragedii, pot fi cu ușurință evitate dacă apelăm la personal specializat-coșari, întrucât obturarea coșurilor de fum continuă să fie cea mai des întâlnită cauză a incendiilor produse în locuințele românilor. Acesta este și mesajul principal al campaniei de informare ce va fi derulată în perioada următoare de I.G.S.U, în cadrul parteneriatului "Împreună pentru Siguranță", încheiat în anul 2012.
Despre parteneriatul "Împreună pentru siguranță" încheiat în luna septembrie 2012, parteneriatul a condus la derularea la nivel național a mai multor campanii comune de informare și conștientizare a cetățenilor privind riscurile la care se expun în cazul utilizării necorespunzătoare a energiei.
Astfel, în ultimii cinci ani au fost derulate campaniile: "F.O.C " Flăcările Omoară Copii" (lansată în septembrie 2012), destinată conștientizării pericolelor la care sunt expuși copiii lăsați singuri sau nesupravegheați în casă, urmată de "R.I.S.C.- Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale!" (lansată în noiembrie 2012), respectiv "R.I.S.C. " Siguranța NU e un joc de noroc!" (decembrie 2013).
Acestea și-au propus nu doar să informeze și să sensibilizeze populația, ci și să schimbe, în timp, comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Anul trecut, pornind de la necesitatea reducerii numărul de victime și a pagubelor materiale, a fost inițiată, sub egida R.I.S.C., campania de informare preventivă a populației cu sloganul "Mai bine previi, decât să nu fii!", pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.




Este foarte important nu doar să curățăm coșurile de fum, ci să le și verificăm, fiindcă în multe cazuri neetanșeizarea sistemului de evacuare a gazelor arse generează intoxicații cu monoxid de carbon și, anual, zeci persoane au de suferit. De asemenea, aparatele de gătit nu trebuie folosite pentru încălzirea locuinței. Acestea trebuie utilizate potrivit destinației de bază și supravegheate permanent, pe parcursul folosirii lor. Totodată, pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în instalațiile interioare de utilizare, precum și a detectoarelor de incendiu.

Conform ISU Prahova, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2017, în Prahova au avut loc peste 555 de incendii. Principalele cauze generatoare a situațiilor de urgență rămân instalațiile electrice defecte sau improvizate (174), coșurile de fum defecte sau necurățate (147) și mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (37). Întrucât prima cauză principală a producerii incendiilor este cea de natură electrică, recomandăm consumatorilor să realizeze lucrările de verificare și reparare a instalațiilor electrice, doar cu personal autorizat. Totodată, este absolut necesar ca toate componentele ce prezintă defecțiuni (contacte slăbite, comutatoare, prize, tablouri uzate) să fie înlocuite imediat, iar remedierea acestora să se facă fără improvizații.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677