Peste 800 de controale facute de OPC Prahova, anul acesta. A plouat cu amenzi

31 Oct 2017 13:42
Peste 800 de controale facute de OPC Prahova, anul acesta. A plouat cu amenzi
Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova, a desfasurat in cursul anului 2017 un numar de 828 de actiuni de control .
Pentru deficientele constatate au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1.249.200 lei.
Ca si deficiente constatate amintim:
- produse alimentare cu data durabilitatii minimale depasita ;
- produse alimentare in termen de valabilitate, dar, depreciate calitativ datorita nerespectarii conditiilor de pastrare - depozitare;
- lipsa informatii privind data expirarii la carne tocată amestec, a procentajului amestecului si fara informatii privind specia animală;
- peste cu modificari organoleptice , peste depreciat calitativ expus la comercializare langa peste proaspat;
- pachete de produse alimentare de genul “ 2+1 gratis “ sau “ 1 + 1 gratis “ , sau cu anunt pe pachet “pachet avantajos”, fara a exista nici o alta informatie sau sa existe produs singular la raft pentru a se putea verifica veridicitatea ofertei ;
- oferte inselatoare - de genul “5+1 gratis “ , la care, daca s-ar fi cumparat produsele singulare ar fi avut un cost mai mic decat pachetul promotional.
- lipsa afisarii preturilor de comercializare sau a pretului pe unitatea de masura ;
- la produsele preambalate lipsa informare privind denumirea si adresa producatorului , denumirea produsului, denumirea ingredientelor , conditiile de pastrare depozitare, termenul de valabilitate al acestora.


foto: www.igj.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176