Peste o sută de controale făcute de ISU Prahova, luna trecută

08 Jun 2017 13:31
Peste o sută de controale făcute de ISU Prahova, luna trecută
În luna mai, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova a desfășurat 114 acțiuni de control la localități, operatori economici și instituții din întreg județul. De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, premergător Sărbătorii de Paște, personalul Inspecției de Prevenire a efectuat controale la lăcașurile de cult din județ, iar la sfârșitul lunii aprilie, aceste acțiuni au vizat zonele de campare și unitățile de turism și de agrement din localități în care se preconiza afluență mare de public cu ocazia Zilei de 1 Mai.
Pe timpul verificărilor au fost depistate 587 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor și protecție civilă, dintre care 232 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecției de prevenire a aplicat un număr total de 618 sancțiuni, cuprinzând 514 avertismente și 32 amenzi, în cuantum de 25.000 lei.

Principalele deficiențe au constat în neasigurarea funcționării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenție (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces și evacuare cu indicatoare de securitate, instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric etc.

Cu ocazia controalelor, au fost organizate și desfășurate 56 exerciții în caz de incendiu, cu 628 participanți și 7 exerciții de alarmare publică în localitățile Bușteni, Albești Paleologu, Bărcănești, Balta Doamnei, Cocorăștii Mislii, Ceptura și Cosminele, precum și 13 instruiri cu personalul cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la localități, operatori economici și instituții.

În luna aprilie, personalul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acțiuni de informare preventivă aferente campaniilor "Nu tremur la cutremur" și "RISC", campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizații la instalațiile de gaze naturale și electricitate, precum și de coșuri de fum necurățate.

foto: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239