Pianistul Csíky Boldizsár, în concert la Filarmonica din Ploiești

11 Dec 2018 08:23
Pianistul Csíky Boldizsár, în concert la Filarmonica din Ploiești
Pianistul Csíky Boldizsár vine la Filarmonica din Ploiești pentru a vă oferi Concertul în Sol pentru pian și orchestră de Maurice Ravel, alături de orchestra simfonică la al cărei pupitru dirijoral se va afla maestrul Radu Postăvaru. Joi, 13 decembrie, de la ora 19.00, mai puteți audia și "España Cañi" " arr. Merle J. Isaac, Gerónimo Giménez " "La Boda de Luis Alonso" " arr. George Pollen și Sabin Păutza " "Silent Movie", "Bossa Nova", "Charleston", "Tango", "Fiesta".
Csίky Boldizsár s-a născut la Reghin, în 1968, a urmat cursurile Liceului de Artă din Târgu Mureș și și-a continuat studiile la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj cu profesorii Ileana Prada și Dana Borșan, iar la compoziție cu Hans Peter Türk. Din anul 1991 a urmat cursuri postuniversitare cu Jandó JenÅ‘ la Academia de Muzică "Liszt" din Budapesta. În 1992 a primit o bursă de studiu la cursurile de măiestrie din Lübeck cu prof. Lev Naumov. A luat parte la cursuri de măiestrie susținute de Walter Kraft, Gabi Cassadeus, Philippe Bianconi și Phillipe Entremont. În 1994 a primit premiul Cella Delavrancea acordat de Dan Grigore. În 2000, după numeroase colaborări, aproximativ 40 de concerte pe an, directorul muzical al instituției "Münchener Musikseminar" îi acordă titlul de solist permanent. A fost invitat în repetate rânduri ca membru al juriului la concursurile de pian, susținând de asemenea cursuri de măiestrie în țarăși în străinătate. A susținut peste 700 de recitaluri și concerte în majoritatea centrelor muzicale ale țării și peste hotare, colaborând cu dirijori ca Erich Bergel, Ion Baciu, Emanuel Elenescu, Emil Simon, Petre Sbârcea etc. În 2006 obține titlul de Doctor în Muzică.
Biletele, în valoare de 20 lei (întreg), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau, online, de pe www.filarmonicaploiesti.ro ( sursa: comunicat de presa Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677