Planuri pentru noul an scolar. Ce spun autoritatile (VIDEO)

08 Sep 2017 19:53
Planuri pentru noul an scolar. Ce spun autoritatile (VIDEO)
Astăzi, 8 septembrie 2017, a avut loc, la sediul Instituției Prefectului Județui Prahova, ședința de analiză și aprobare a Planului comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.
Potrivit prevederilor Protocolului de cooperare privind prevenirea și combaterea delicvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, încheiat între Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliției Române nr. 32104/10 din 20.02.2013, părțile semnatare trebuie să elaboreze și să implementeze Planul comun de acțiune, cu posibilitatea adaptării acestuia la condițiile specifice existente în plan județean.
Planul comun este elaborat sub coordonarea Instituției Prefectului județului Prahova și va asigura aplicarea unitară, la nivel județean, a activităților ce urmează a fi desfășurate de reprezentanții instituțiilor implicate, în vederea realizării obiectivelor și rezultatelor propuse, a responsabilizării acestora, creând totodată cadrul optim de identificare și rezolvare, în comun, a deficiențelor înregistate în domeniu.
Obiectivele generale ale planului prevăd:
Implementarea și evaluarea în mod unitar, la nivel județean, a prevederilor Planului;
Îmbunătățirea cooperării inter-instituționale la nivel local, în domeniul prevenirii și combaterii delicvenței juvenile în unitățilele de învățământ;
Optimizarea funcționării sistemului-cadru de asigurare a protecției unităților școlare, a siguranței elevilor și a personalului didactic, prin creșterea capacității instituționale de prevenire și combatere a fenomenului violenței în școli;
Optimizarea climatului de siguranță în mediul școlar.
La ședință, desfășurată sub conducerea domnului Emil Drăgănescu – Subprefectului Județului Prahova, au participat doamna Ludmila Sfârloagă – Vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, domnul colonel Liviu Coman – Inspector Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Colonel Alexandru Enescu”, locotenent colonel Mihai Drăgan - Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino”, profesor Oprea-Nicolae Angelescu – Inspector Școlar General – Inspectoratul Școlar Județean, comisar șef de poliție Ginel Preda – Inspectoratul Județean de Poliție, colonel Aurelian Costache - Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești.
Foto: CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365