Planuri pentru noul an scolar. Ce spun autoritatile (VIDEO)

08 Sep 2017 19:53
Planuri pentru noul an scolar. Ce spun autoritatile (VIDEO)
Astăzi, 8 septembrie 2017, a avut loc, la sediul Instituției Prefectului Județui Prahova, ședința de analiză și aprobare a Planului comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.
Potrivit prevederilor Protocolului de cooperare privind prevenirea și combaterea delicvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, încheiat între Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliției Române nr. 32104/10 din 20.02.2013, părțile semnatare trebuie să elaboreze și să implementeze Planul comun de acțiune, cu posibilitatea adaptării acestuia la condițiile specifice existente în plan județean.
Planul comun este elaborat sub coordonarea Instituției Prefectului județului Prahova și va asigura aplicarea unitară, la nivel județean, a activităților ce urmează a fi desfășurate de reprezentanții instituțiilor implicate, în vederea realizării obiectivelor și rezultatelor propuse, a responsabilizării acestora, creând totodată cadrul optim de identificare și rezolvare, în comun, a deficiențelor înregistate în domeniu.
Obiectivele generale ale planului prevăd:
Implementarea și evaluarea în mod unitar, la nivel județean, a prevederilor Planului;
Îmbunătățirea cooperării inter-instituționale la nivel local, în domeniul prevenirii și combaterii delicvenței juvenile în unitățilele de învățământ;
Optimizarea funcționării sistemului-cadru de asigurare a protecției unităților școlare, a siguranței elevilor și a personalului didactic, prin creșterea capacității instituționale de prevenire și combatere a fenomenului violenței în școli;
Optimizarea climatului de siguranță în mediul școlar.
La ședință, desfășurată sub conducerea domnului Emil Drăgănescu – Subprefectului Județului Prahova, au participat doamna Ludmila Sfârloagă – Vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, domnul colonel Liviu Coman – Inspector Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Colonel Alexandru Enescu”, locotenent colonel Mihai Drăgan - Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino”, profesor Oprea-Nicolae Angelescu – Inspector Școlar General – Inspectoratul Școlar Județean, comisar șef de poliție Ginel Preda – Inspectoratul Județean de Poliție, colonel Aurelian Costache - Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești.
Foto: CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0195 0.0090
GBP Lira sterlina 5.4869 -0.0023
CHF Francul elvetian 4.5190 -0.0038
XAU Gramul de aur 239.1954 -0.8098