PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM!ASTĂZI, ȘAHIȘTII ANAMARIA RAȚĂ, ANTONIA CIAPĂ, TEODOR SZOCS ȘI ANDREI RAȚĂ (CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL PLOIEȘTI)

08 Apr 2021 14:07
PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM!ASTĂZI, ȘAHIȘTII ANAMARIA RAȚĂ, ANTONIA CIAPĂ, TEODOR SZOCS ȘI ANDREI RAȚĂ  (CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL PLOIEȘTI)
Primăria Ploiești prezintă un nou episod din seria Ploieșteni cu care ne mândrim, astăzi fiind vorba despre șahiștii CSM Ploiești - ANAMARIA RAȚĂ, ANTONIA CIAPĂ, TEODOR SZOCS ȘI ANDREI RAȚĂ.
Șahul, sau sportul minții cum mai este denumit, este sportul care dezvoltă și modelează gândirea, este sportul care antrenează și ajută la creșterea coeficientului de inteligență. De aceea, nu întâmplătoare este, cu siguranță, desprinderea din această urbe a Ploieștilor, a unuia dintre cei mai mari șahiști ai României: Marele Maestru Internațional FLORIN GHEORGHIU, de 10 ori campion național de șah al țării noastre, cel care a reprezentat România la șase ediții ale campionatelor mondiale studențești pe echipe, a jucat pentru România la 14 olimpiade, la patru dintre ele terminând neînvins, a participat, cu echipa României, la cinci campionate europene și a apărat culorile țării sale la 15 balcaniade, obținând de două ori locul întâi cu echipa și de șase ori medalia de aur pentru cea mai bună performanță individuală pe masa 1.
Florin Gheorghiu este singurul șahist român care a avut scor egal cu celebrul campion american Bobby Fischer și a fost primul șahist român care a avut un coeficient ELO mai mare de 2600 puncte, situându-se, astfel, pe locul 10 în lume, performanță neegalată de vreun alt șahist român.
Performanța sa deosebită, recunoscută și răsplătită de municipalitate cu titlul de Cetățean de Onoare al Ploieștiului a fost, poate, motorul care a mobilizat elevii antrenați la Clubul Sportiv Municipal Ploiești de către domnul profesor Petre Nicolae Grigore, astfel încât patru dintre aceștia au reuşit să intre în posesia medaliilor puse în joc de organizatori. Participarea CSM Ploieşti a adus un bilanţ notabil, cu o medalie de aur, una de argint şi una de bronz.
Anamaria Raţă a ocupat locul I la senioare, Antonia Ciapă a fost a II-a în concursul junioarelor, iar Teodor Szocs a obținut locul al III-lea la categoria „sub 2100 ELO”, fiind, totodată, şi al IV-lea în clasamentul general. Cel de-al patrulea sportiv prezent în concurs, Andrei Raţă, deși nu a reușit să urce pe podium, a obținut un loc fruntaș, întregind victoria micuților ploieșteni.
Sperăm ca participarea, în aceste zile, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori, a echipei formate din Teodor Szocz, Anamaria Rață și Antonia Ciapă, șahiștii antrenați la CSM Ploești, să fie una notabilă, astfel încât includerea lor în rândul PLOIEȘTENILOR CU CARE NE MÂNDRIM să justifice, o dată în plus, această numire.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Cate persoane au posibilitatea de a se vaccina zilnic in acest centru?
Felicitari Dl.primar...!!!!
Week trecut la predeal hotel orizont erau peste 170 pax la mic dejun asa ca spor
Plus banii inapoi Si pret mai mic la apa ca nu suntem in dubai
Abrazamos a la distancia a nuestros queridos amigos de Rumanía. Agradecemos la gran oportunidad que nos brindaron hoy de aprender en comunidad sin límites de tiempo y espacio. Nuestras escuelas físicas tienen un año cerradas, lo anterior nos nutre no solamente para reflexionar la importancia del día del agua, también para agradecer esa mano hermana que se encuentra cerca de nosotros. Gracias Rumanía por su hospitalidad.
Curs valutar
EUR Euro 4.9225 0.0020
USD Dolarul SUA 4.1367 0.0032
GBP Lira sterlina 5.6963 0.0161
CHF Francul elvetian 4.4720 -0.0008
XAU Gramul de aur 229.6754 -1.7734