Ploieștenii sunt din nou invitați la Târgul de Bunătăți

06 Sep 2017 11:03
La început de toamnă, mai exact în perioada 7-9 septembrie, Târgul cu Bunătăți și Dichisuri aduce ploieștenilor mâncare gustoasă, preparată de producători autentici, cadouri unicat pentru sărbătoarea de Sf Maria și, ca de fiecare dată, Ateliere GRATUITE pentru copii. Îi veți găsi pe producători, artziani, mesteri si artiști, dar și zona de ateliere chiar în centrul Ploieștiului, în Parcul Toma Socolescu, din fața Halelor Centrale.

După cum stiu deja cumpărătorii fideli ai târgului, aducem brânzeturi făcute după rețete diferite, la fel ca și slanele și cârnații, că doar producătorii vin din mai multe zone ale tării și fiecare le face după obiceiul locului. Veți găsi in târg ceaiuri și tincturi de pe plantațiile din Bacău, baclavale și sarailii, dulcețuri, șerbeturi, siropuri, miere si preparate pe bază de miere, dar și zacuscă si un preparat pe care îl găsiți doar cateva luni pe an, pentru că se epuizeză rapid, salata lățoasă pentru care se coc ardeii si vinetele pe jar din lemn de fag. Tot o noutate pentru acest târg este si dulceața de aronia, fruct cu proprietăți antioxidante puternice, făcută din fructe proaspete, fierte la temperatură menjantă, fără zahăr și conservanți adăugate. Și pentru că e luna în care orice gospodar se aprovizionează cu legume proaspete pentru a le putea conserva peste an, veți găsi legume și fructe din Voinești, Chițorani, Balta Doamnei, Pucheni, Lungulețu sau Băleni.

Vinul, palinca si țuica fac casă bună cu o slană, fie afumată, fie din aceea ţinută la baiţ cu mult usturoi, de se topeşte în gură, cu un cârnat cu carne de porc și vită sau cu niște mușhi si ceafă afumate.

Chiar vineri, în a doua zi de târg, vom sărbători Sf Maria, așa că sigur veți găsi cadoul potrivit in târg: bijuterii din pietre semiprețioase sau din porțelan pictate cu aur si argint coloidal, genti și curele din piele, obiecte înmiresmate de lavandă proaspătă, dar și ii tradiționale românești, din zona Breaza. Bineînțeles, toate lucrate manual cu migală și pasiune.

Pe copii îi așteptăm la Atelierele gratuite “Pasiuni şi meșteșuguri“ la care vor putea să confecţioneze magneţi pentru frigider sau să picteze forme din ipsos, vor putea colora mandale sau desene care să le pună imaginaţia în valoare. Fiecare copil va pleca de la atelier cu obiectul creat sub îndrumarea specialiştilor şi vor primi cadouri de la Farmaciile Maxifarma care sunt alături şi la această ediţie de Atelierele gratuite “Pasiuni şi mestesguri”.

Sunt multe de văzut şi de cumpărat, răbdare să aveţi, pentru că la târg produsele se scotocesc, se povestesc şi degustă şi la urmă se cumpără. Aşa că, spor la cumpărături!
Program târg: Joi - vineri: 8.00 - 19.00/ Sâmbătă: 8.00 - 16.00
Program ateliere gratuite: Joi - vineri: 10.00 - 12.00/ Sâmbătă: 15.00 - 16.00

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092