Ploieștenii sunt din nou invitați la Târgul de Bunătăți

06 Sep 2017 11:03
La început de toamnă, mai exact în perioada 7-9 septembrie, Târgul cu Bunătăți și Dichisuri aduce ploieștenilor mâncare gustoasă, preparată de producători autentici, cadouri unicat pentru sărbătoarea de Sf Maria și, ca de fiecare dată, Ateliere GRATUITE pentru copii. Îi veți găsi pe producători, artziani, mesteri si artiști, dar și zona de ateliere chiar în centrul Ploieștiului, în Parcul Toma Socolescu, din fața Halelor Centrale.

După cum stiu deja cumpărătorii fideli ai târgului, aducem brânzeturi făcute după rețete diferite, la fel ca și slanele și cârnații, că doar producătorii vin din mai multe zone ale tării și fiecare le face după obiceiul locului. Veți găsi in târg ceaiuri și tincturi de pe plantațiile din Bacău, baclavale și sarailii, dulcețuri, șerbeturi, siropuri, miere si preparate pe bază de miere, dar și zacuscă si un preparat pe care îl găsiți doar cateva luni pe an, pentru că se epuizeză rapid, salata lățoasă pentru care se coc ardeii si vinetele pe jar din lemn de fag. Tot o noutate pentru acest târg este si dulceața de aronia, fruct cu proprietăți antioxidante puternice, făcută din fructe proaspete, fierte la temperatură menjantă, fără zahăr și conservanți adăugate. Și pentru că e luna în care orice gospodar se aprovizionează cu legume proaspete pentru a le putea conserva peste an, veți găsi legume și fructe din Voinești, Chițorani, Balta Doamnei, Pucheni, Lungulețu sau Băleni.

Vinul, palinca si țuica fac casă bună cu o slană, fie afumată, fie din aceea ţinută la baiţ cu mult usturoi, de se topeşte în gură, cu un cârnat cu carne de porc și vită sau cu niște mușhi si ceafă afumate.

Chiar vineri, în a doua zi de târg, vom sărbători Sf Maria, așa că sigur veți găsi cadoul potrivit in târg: bijuterii din pietre semiprețioase sau din porțelan pictate cu aur si argint coloidal, genti și curele din piele, obiecte înmiresmate de lavandă proaspătă, dar și ii tradiționale românești, din zona Breaza. Bineînțeles, toate lucrate manual cu migală și pasiune.

Pe copii îi așteptăm la Atelierele gratuite “Pasiuni şi meșteșuguri“ la care vor putea să confecţioneze magneţi pentru frigider sau să picteze forme din ipsos, vor putea colora mandale sau desene care să le pună imaginaţia în valoare. Fiecare copil va pleca de la atelier cu obiectul creat sub îndrumarea specialiştilor şi vor primi cadouri de la Farmaciile Maxifarma care sunt alături şi la această ediţie de Atelierele gratuite “Pasiuni şi mestesguri”.

Sunt multe de văzut şi de cumpărat, răbdare să aveţi, pentru că la târg produsele se scotocesc, se povestesc şi degustă şi la urmă se cumpără. Aşa că, spor la cumpărături!
Program târg: Joi - vineri: 8.00 - 19.00/ Sâmbătă: 8.00 - 16.00
Program ateliere gratuite: Joi - vineri: 10.00 - 12.00/ Sâmbătă: 15.00 - 16.00

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434