Ploieștenii sunt din nou invitați la Târgul de Bunătăți

06 Sep 2017 11:03
La început de toamnă, mai exact în perioada 7-9 septembrie, Târgul cu Bunătăți și Dichisuri aduce ploieștenilor mâncare gustoasă, preparată de producători autentici, cadouri unicat pentru sărbătoarea de Sf Maria și, ca de fiecare dată, Ateliere GRATUITE pentru copii. Îi veți găsi pe producători, artziani, mesteri si artiști, dar și zona de ateliere chiar în centrul Ploieștiului, în Parcul Toma Socolescu, din fața Halelor Centrale.

După cum stiu deja cumpărătorii fideli ai târgului, aducem brânzeturi făcute după rețete diferite, la fel ca și slanele și cârnații, că doar producătorii vin din mai multe zone ale tării și fiecare le face după obiceiul locului. Veți găsi in târg ceaiuri și tincturi de pe plantațiile din Bacău, baclavale și sarailii, dulcețuri, șerbeturi, siropuri, miere si preparate pe bază de miere, dar și zacuscă si un preparat pe care îl găsiți doar cateva luni pe an, pentru că se epuizeză rapid, salata lățoasă pentru care se coc ardeii si vinetele pe jar din lemn de fag. Tot o noutate pentru acest târg este si dulceața de aronia, fruct cu proprietăți antioxidante puternice, făcută din fructe proaspete, fierte la temperatură menjantă, fără zahăr și conservanți adăugate. Și pentru că e luna în care orice gospodar se aprovizionează cu legume proaspete pentru a le putea conserva peste an, veți găsi legume și fructe din Voinești, Chițorani, Balta Doamnei, Pucheni, Lungulețu sau Băleni.

Vinul, palinca si țuica fac casă bună cu o slană, fie afumată, fie din aceea ținută la baiț cu mult usturoi, de se topește în gură, cu un cârnat cu carne de porc și vită sau cu niște mușhi si ceafă afumate.

Chiar vineri, în a doua zi de târg, vom sărbători Sf Maria, așa că sigur veți găsi cadoul potrivit in târg: bijuterii din pietre semiprețioase sau din porțelan pictate cu aur si argint coloidal, genti și curele din piele, obiecte înmiresmate de lavandă proaspătă, dar și ii tradiționale românești, din zona Breaza. Bineînțeles, toate lucrate manual cu migală și pasiune.

Pe copii îi așteptăm la Atelierele gratuite "Pasiuni și meșteșuguri" la care vor putea să confecționeze magneți pentru frigider sau să picteze forme din ipsos, vor putea colora mandale sau desene care să le pună imaginația în valoare. Fiecare copil va pleca de la atelier cu obiectul creat sub îndrumarea specialiștilor și vor primi cadouri de la Farmaciile Maxifarma care sunt alături și la această ediție de Atelierele gratuite "Pasiuni și mestesguri".

Sunt multe de văzut și de cumpărat, răbdare să aveți, pentru că la târg produsele se scotocesc, se povestesc și degustă și la urmă se cumpără. Așa că, spor la cumpărături!
Program târg: Joi - vineri: 8.00 - 19.00/ Sâmbătă: 8.00 - 16.00
Program ateliere gratuite: Joi - vineri: 10.00 - 12.00/ Sâmbătă: 15.00 - 16.00

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677