Ploiești: 24 de ore de Realitate Climatică în Acțiune

19 Nov 2019 15:31
Ploiești: 24 de ore de Realitate Climatică în Acțiune
Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația STOP Poluării orașului Ploiești și reprezentanți naționali ai Climate Reality Leadership Corps organizează, în data de 21 noiembrie 2019, între orele 13:30-16:00, la sediul Primăriei Municipiului Ploiești, Piața Eroilor 1A, etaj 2, sala de ședințe, evenimentul Ploiești: 24 de ore de Realitate Climatică în Acțiune.
Inițiativa este prima din România aliniată mondial la programul Climate Reality Project al fostului Vicepreședinte SUA, Al Gore, sub titlul 24 Hours of Reality: Truth in Action, un dialog la nivel global despre realitățile crizei climatice și soluțiile pe care fiecare le putem aduce în acest sens.
Climate Reality Leadership Corps este reprezentat în România de către domnul Tiberiu Tulucan, lider acreditat Climate Reality, care va susține o prezentare pe tematica abordată a Schimbărilor Climatice (Climate Change), cu scopul de a inspira inițiative locale ulterioare.
Ziua de 21 noiembrie este Ziua mondială pentru mobilizare Climatică. Astfel, pe parcursul întregii zile, Vicepreședintele Al Gore împreună cu peste 1.000 dintre membrii rețelei internaționale Climate Reality (rețea ce include un total de peste 20.000 de lideri din 154 de țări) propun, în afara multor altor inițiative ale comunităților din întreaga lume, vizionarea documentarului premiat de Academia Americană, Un adevăr incomod (An Inconvenient Truth, 2006).
Prezentările se vor desfășura în spații diverse: școli, centre comunitare, biblioteci, lăcașe de cult, centre de business, centre administrative și în social media. Astfel, prin intermediul ambasadorilor fiecărei țări, mesajul în ceea ce privește soluțiile la problema climatică va ajunge direct la oamenii de lângă noi.
Al Gore, fostul Vicepreședinte SUA, va fi prezent, alături de voluntarii acreditați ai programului, în cadrul Universității Vanderbilt, unde a absolvit și unde și-a petrecut mai mulți ani ca lector invitat.
„Milioane de oameni din întreaga lume s-au săturat de starea de fapt și cer acțiuni urgente cu privire la criza climatică", a spus Al Gore. „Perioada de tranziție este puternic resimțită, mulțumită activiștilor dedicați care, prin acțiunile lor, spun adevărul zi de zi – aici incluzând, bineînțeles, și munca neobosită a peste 20.000 de lideri extrem de instruiți și dedicați ce aparțin Climate Reality Project. Sunt încântat că programul 24 hours din acest an va face cunoscută vocea oamenilor ce inspiră prin acțiunile lor și care poartă pe umeri responsabilitatea mișcărilor climatice. Așadar, sunt onorat să mă alătur acestora în această zi specială de acțiune și boost educațional.”
Evenimentul “Ploiești: 24 de ore de Realitate Climatică în Acțiune” este dedicat tinerilor între 14-35 de ani din orașul nostru și județul Prahova, organizațiilor de mediu locale (reprezentate de tineri până în 35 de ani) și reprezentanților autorităților locale.
Evenimentul are trei părți:
1. Prezentare axată pe tematica Schimbărilor Climatice si a programului 24 Hours of Reality: Truth în Action, susținută de către d-nul Tiberiu Tulucan.
2. Exemple de inițiative locale în ce privește implicarea societății civile și a mediului privat în problematica poluării.
3. Atelier practic: implicarea tinerilor participanți într-un atelier de înțelegere a celor 17 Obiective Globale pentru Dezvoltare Durabilă ale ONU, cu precădere cele axate pe ecologie, și aplicabilitatea lor la nivelul comunității locale. Atelier susținut de către Ana Nedelcu, președinte al Fundației Județene pentru Tineret Prahova.
În același timp, evenimentul include discursuri din partea autorităților locale.
Pentru fiecare participant la acțiune se va planta un copac în SUA, la initiativa One Tree Planted (https://onetreeplanted.org/) în parteneriat cu Climate Reality Project.
foto wikipedia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7794 0.0007
USD Dolarul SUA 4.3124 -0.0025
GBP Lira sterlina 5.6715 -0.0137
CHF Francul elvetian 4.3785 0.0014
XAU Gramul de aur 203.4229 0.2195