Poliția Română, apel de urgență PENTRU numărul de urgență

26 Aug 2019 09:29
Poliția Română, apel de urgență PENTRU numărul de urgență
La sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc, duminică, o declarație de presă în cadrul căreia a fost transmis apelul Poliției Române ca urmare a faptului că, în ultima perioadă de timp, se înregistrează o creștere îngrijorătoare a apelurilor false la 112.
Redăm, în continuare, textul declarației de presă:
„În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați răspuns invitației noastre și pentru că ne sprijiniți în transmiterea Apelului Poliției Române.
Nu mai reprezintă un secret faptul că, în ultima perioadă de timp, ne confruntăm cu foarte multe apeluri false, în care se reclamă, într-o proporție îngrijorătoare, răpirea unor persoane, lipsirea de libertate sau sechestrarea.
Ieri, a fost prezentat în spațiul public ultimul caz înregistrat în București, unde peste 80 de polițiști, timp de mai multe ore, au căutat o adolescentă, pentru ca totul să se dovedească a fi o glumă proastă.
Din păcate, nu a fost un caz singular. Astăzi, vorbim de Sibiu, unde o femeie și-a alertat familia că este lipsită de libertate, în condițiile în care anunțase că are cu ea și copilul de 1 an și 8 luni.
În realitate, femeia în vârstă de 30 ani încerca să își construiască o apărare față de concubinul său, căruia i-ar fi sustras portofelul.
Acum, tânăra este cercetată penal pentru inducere în eroare a organelor judiciare.
Și în cazul de la Sibiu vorbim tot despre zeci de polițiști angrenați în operațiunile de căutare.
Pe cale de consecință, stimați cetățeni,
Venim în fața dumneavoastră pentru a vă cere sprijin și înțelegere.
Problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituțională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor.
Dacă sunteți copii, nu vă jucați cu 112! Poate alți copiii, în acel timp, au nevoie urgentă să ajungă cineva la ei.
Dacă sunteți părinți, învățați-i pe cei mici la ce se folosește 112. Explicați-le că acest număr nu este de joacă.
Și nu în ultimul rând, pentru noi, cei maturi, 112 nu este un mijloc de a crea alibiuri.
Să nu uităm că sutele de polițiști angrenați în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeași care trebuie să intervină la urgențe reale.
Mai mult, în spatele a ceea ce se vede în spațiul public, la o astfel de intervenție - de cele mai multe ori acele patrule de poliție - sunt specialiști, tehnică de localizare, logistică, decidenți, procurori sau polițiști.
Pentru eficiența acestui întreg angrenaj, acești oameni ar trebui să se ocupe de situațiile reale. Cele în care viața unor vecini, prieteni, rude sau cunoștințe de ale noastre, este pusă în primejdie.
Aici nu vorbim doar de utilizarea unor resurse ale Poliției, pentru că Poliția trebuie să răspundă la fel la orice astfel de alerte - false sau adevărate.
Vorbim de timpii pe care îi putem pierde pentru intervențiile reale, din cauza unor alarme false.
Așadar, fac un apel de urgență PENTRU numărul de urgență 112.
Să nu ne jucăm cu viața și cu sănătatea semenilor! Într-o zi, este posibil să avem noi nevoie de ajutor".
sursa Politia Romana
foto http://www.bucurestifm.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Contantin Ilie Iată cum se împlinește istoria ! Vezi „Păuleștii din Prahova, Repere monografice, amintiri” autor Constantin Ilie, editura Socieratea Culturală „ Ploiești Mileniul III„ .ediția 2012 p 38 și ediția 2016, p.42,
Bravooo! Felicitari!
Asta se întâmplă datorită faptului că nu avem cale de acces și pasaj subteran dinspre Poienarii Rali, zilnic navetiștii sunt nevoiți să traverseze peste Calea ferată uneori și chiar foarte des prin trenul de marfa garat la liniile 4 și 5 și chiar pe sub tren că sa poată ajunge la linia 1 și 3
Mai este disponibil postul de contabil?
Buna ziua, ma bucur sa aud despre orice masuri luate impotriva poluarii, dar problema de baza in judetul dumneavoastra este LIPSA PASARELELOR PE DRUMUL NATIONAL CARE STRABATE VALEA PRAHOVEI si care duce la blocarea timp de ore a autovehicolelor in localitati precum Breaza, Comarnic, Sinaia, Azuga sau Busteni! Daca ati construi aceste PASARELE pentru a inlocui trecerile de pietoni, masinile ar trece mai repede iar indicele de poluare ar scadea simtitor (stiut fiind ca emanatiile de gaze toxice sunt mai mari cand masinile stationeaza si pornesc incontinuu, in loc de a se deplasa cu viteza). PUNETI ODATA PASARELE PE DRUMUL NATIONAL CARE TRAVERSEAZA VALEA PRAHOVEI! O intreaga Romanie v-ar multumi!
Curs valutar
EUR Euro 4.7354 -0.0009
USD Dolarul SUA 4.2654 -0.0292
GBP Lira sterlina 5.3123 0.0186
CHF Francul elvetian 4.3212 -0.0151
XAU Gramul de aur 206.5613 -1.1509