Poliția Română, apel de urgență PENTRU numărul de urgență

26 Aug 2019 09:29
Poliția Română, apel de urgență PENTRU numărul de urgență
La sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc, duminică, o declarație de presă în cadrul căreia a fost transmis apelul Poliției Române ca urmare a faptului că, în ultima perioadă de timp, se înregistrează o creștere îngrijorătoare a apelurilor false la 112.
Redăm, în continuare, textul declarației de presă:
„În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați răspuns invitației noastre și pentru că ne sprijiniți în transmiterea Apelului Poliției Române.
Nu mai reprezintă un secret faptul că, în ultima perioadă de timp, ne confruntăm cu foarte multe apeluri false, în care se reclamă, într-o proporție îngrijorătoare, răpirea unor persoane, lipsirea de libertate sau sechestrarea.
Ieri, a fost prezentat în spațiul public ultimul caz înregistrat în București, unde peste 80 de polițiști, timp de mai multe ore, au căutat o adolescentă, pentru ca totul să se dovedească a fi o glumă proastă.
Din păcate, nu a fost un caz singular. Astăzi, vorbim de Sibiu, unde o femeie și-a alertat familia că este lipsită de libertate, în condițiile în care anunțase că are cu ea și copilul de 1 an și 8 luni.
În realitate, femeia în vârstă de 30 ani încerca să își construiască o apărare față de concubinul său, căruia i-ar fi sustras portofelul.
Acum, tânăra este cercetată penal pentru inducere în eroare a organelor judiciare.
Și în cazul de la Sibiu vorbim tot despre zeci de polițiști angrenați în operațiunile de căutare.
Pe cale de consecință, stimați cetățeni,
Venim în fața dumneavoastră pentru a vă cere sprijin și înțelegere.
Problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituțională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor.
Dacă sunteți copii, nu vă jucați cu 112! Poate alți copiii, în acel timp, au nevoie urgentă să ajungă cineva la ei.
Dacă sunteți părinți, învățați-i pe cei mici la ce se folosește 112. Explicați-le că acest număr nu este de joacă.
Și nu în ultimul rând, pentru noi, cei maturi, 112 nu este un mijloc de a crea alibiuri.
Să nu uităm că sutele de polițiști angrenați în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeași care trebuie să intervină la urgențe reale.
Mai mult, în spatele a ceea ce se vede în spațiul public, la o astfel de intervenție - de cele mai multe ori acele patrule de poliție - sunt specialiști, tehnică de localizare, logistică, decidenți, procurori sau polițiști.
Pentru eficiența acestui întreg angrenaj, acești oameni ar trebui să se ocupe de situațiile reale. Cele în care viața unor vecini, prieteni, rude sau cunoștințe de ale noastre, este pusă în primejdie.
Aici nu vorbim doar de utilizarea unor resurse ale Poliției, pentru că Poliția trebuie să răspundă la fel la orice astfel de alerte - false sau adevărate.
Vorbim de timpii pe care îi putem pierde pentru intervențiile reale, din cauza unor alarme false.
Așadar, fac un apel de urgență PENTRU numărul de urgență 112.
Să nu ne jucăm cu viața și cu sănătatea semenilor! Într-o zi, este posibil să avem noi nevoie de ajutor".
sursa Politia Romana
foto http://www.bucurestifm.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8338 0.0024
USD Dolarul SUA 4.4477 0.0032
GBP Lira sterlina 5.4833 0.0238
CHF Francul elvetian 4.5796 0.0133
XAU Gramul de aur 236.2803 0.1849