Polițiștii au depistat mai mulți șoferi băuți la volan care circulau pe autostrăzile din țară, inclusiv pe A3

16 Oct 2017 13:43
Polițiștii au depistat mai mulți șoferi băuți la volan care circulau pe autostrăzile din țară, inclusiv pe A3
Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale au acționat pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care conduc autovehicule pe autostrăzi deși se află sub influența băuturilor alcoolice.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă și o pedeapsă cu închisoarea.

Poliția Română organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În acest context, la data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 01:08, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat un bărbat, de 41 de ani, care conducea un autoturism pe Autostrada A3, București — Brașov, calea 1, km. 14, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un alt bărbat aflat sub influența alcoolului a fost depistat, la data de 10 octombrie a.c., ora 00:19, de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale conducând un autotren la km. 267 al Autostrăzii A1, Râmnicu Valcea — Deva, Calea 2.

șoferul, cetățean grec, în varsta de 46 de ani, avea o concentrație de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta fost sancționat contravențional cu amenda de 2.900 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru 90 de zile.

Cu o îmbibație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, un conducător auto circula cu un vehicul pe Autostrada A1, București — Râmnicu Vâlcea, km. 36.

Bărbatul a fost sancționat contravențional și a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile.

Tot pe Autostrada A1, Râmnicu Vâlcea — Deva, Calea 1, km. 363+700, a fost depistat un șofer care conducea un ansamblul de vehicule având o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, i s-a aplicat o amendă contravențională de 9.000 de lei pentru conducerea ansamblului de vehicule cu o cartela tahograf a altui conducător auto.

Tot cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe s-a ales și un șofer care se deplasa pe Autostrada A1, Râmnicu Vâlcea — Deva, km. 36 , întrucât etilotestul a indicat 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. și permisul de conducere al acestuia a fost reținut de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române.

Fiți responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Poliția Română reamintește că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentrația de alcool, fapta se poate încadra astfel:

A. Contravenție: când aparatul alcooltest afișează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

B. Infracțiune: când aparatul alcooltest afișează o valoare de 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară și i se întocmește dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!

Atenție șoferi! Refuzul de vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluție, întrucât legea prevede o sancțiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923