Polițiștii au depistat mai mulți șoferi băuți la volan care circulau pe autostrăzile din țară, inclusiv pe A3

16 Oct 2017 13:43
Polițiștii au depistat mai mulți șoferi băuți la volan care circulau pe autostrăzile din țară, inclusiv pe A3
Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale au acționat pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care conduc autovehicule pe autostrăzi deși se află sub influența băuturilor alcoolice.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă și o pedeapsă cu închisoarea.

Poliția Română organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În acest context, la data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 01:08, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat un bărbat, de 41 de ani, care conducea un autoturism pe Autostrada A3, București — Brașov, calea 1, km. 14, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un alt bărbat aflat sub influența alcoolului a fost depistat, la data de 10 octombrie a.c., ora 00:19, de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale conducând un autotren la km. 267 al Autostrăzii A1, Râmnicu Valcea — Deva, Calea 2.

șoferul, cetățean grec, în varsta de 46 de ani, avea o concentrație de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta fost sancționat contravențional cu amenda de 2.900 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru 90 de zile.

Cu o îmbibație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, un conducător auto circula cu un vehicul pe Autostrada A1, București — Râmnicu Vâlcea, km. 36.

Bărbatul a fost sancționat contravențional și a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile.

Tot pe Autostrada A1, Râmnicu Vâlcea — Deva, Calea 1, km. 363+700, a fost depistat un șofer care conducea un ansamblul de vehicule având o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, i s-a aplicat o amendă contravențională de 9.000 de lei pentru conducerea ansamblului de vehicule cu o cartela tahograf a altui conducător auto.

Tot cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe s-a ales și un șofer care se deplasa pe Autostrada A1, Râmnicu Vâlcea — Deva, km. 36 , întrucât etilotestul a indicat 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. și permisul de conducere al acestuia a fost reținut de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române.

Fiți responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Poliția Română reamintește că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentrația de alcool, fapta se poate încadra astfel:

A. Contravenție: când aparatul alcooltest afișează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

B. Infracțiune: când aparatul alcooltest afișează o valoare de 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară și i se întocmește dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!

Atenție șoferi! Refuzul de vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluție, întrucât legea prevede o sancțiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000