Polițiștii prahoveni au efectuat, de dimineață, peste 50 de percheziții la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice, în mai multe județe

07 Dec 2017 09:15
Polițiștii prahoveni au efectuat, de dimineață, peste 50 de percheziții la persoane bănuite  de comiterea unor infracțiuni economice, în mai multe județe
Polițiști de investigare a criminalității economice din Prahova efectuează, la această oră, 52 de percheziții a sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice. 40 de persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 07 decembrie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița.

Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2010 " 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale.

Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor.

40 persoane urmează să aduse la audieri.

La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "MateiBasarab" Ploiești.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.


Foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677