Pompierii prahoveni au avut peste 100 de misiuni în weekend

02 Oct 2017 11:40
Pompierii prahoveni au avut peste 100 de misiuni în weekend
În intervalul 29 septembrie – 02 octombrie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 106 misiuni, dintre care: 70 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 14 incendii, 15 accidente rutiere, 7 alte situaţii de urgenţă precum şi misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Echipajele SMURD au intervenit în 70 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada 25-28 septembrie următoarele activităţi preventive: 5 controale pe linia prevenirii incendiilor, fiind aplicate un număr de 27 sancţiuni contravenţionale principale, aplicând 5 amenzi în cuantum de 7000 lei şi 21 avertismente.
Totodată, pe timpul controalelor au fost desfăşurate activităţi de informare preventivă, instruire, exerciţii de evacuare şi de intervenţie cu personalul aflat la locul de muncă.

Toate subunităţile de intervenţie din cadrul ISU Prahova, odată cu misiunile de recunoaştere, au desfăşurat şi activităţi preventive la obiectivele din raioanele de intervenţie.

Sâmbătă, 30 septembrie a.c., în jurul orei 00.56, Garda de Intervenție Slănic a fost alertată pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară, din comuna Aluniș, strada Piatra Frusinii.
La locul indicat de apelantul numărului unic 112 s-au deplasat cu operativitate, 13 pompieri militari care au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta în interiorul construcţiei și la acoperiș pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 04.25, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga construcţie.
Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un sistem de încălzire defect, neizolat termic corespunzător, au ars acoperișul locuinței din lemn pe o suprafață de aproximativ 60 mp și obiecte de mobilier dintr-o cameră de locuit.


Sâmbătă, 30 septembrie a.c., în jurul orei 17.44, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino al judeţului Prahova a fost anunţat, prin sistemul unic 112, despre producerea unui incendiu la o gospodărie situată în localitatea Blejoi, strada Lagărului.
La adresa indicată de apelant au fost mobilizate patru echipaje de stingere și un echipaj de primă intervenție și comandă.
După efectuarea recunoaşterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent la locuința construită din paiantă și la o altă locuință din cadrul gospodăriei, fiind alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile şi de vântul puternic.
Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 19.15, echipajele acţionând în continuare pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 19.32.
Proprietarei gospodăriei, care a suferit un atac de panică, i-a fost acordat primul ajutor calificat, rămânând ulterior la fața locului în urma refuzului acesteia de a fi transportată la spital.
Pompierii militari au reușit să salveze bunuri în valoare de aproximativ 70 000 lei.
Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Sâmbătă, 30 septembrie a.c., în jurul orei 14.15, Detaşamentul 1 de Pompieri Ploieşti a fost alertat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, din localitatea Valea Călugărească.
La locul indicat de apelantul numărului unic 112 s-au deplasat cu operativitate, 13 pompieri militari care au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta la aproximativ 20 de baloți mari de fân, cu posibilitate de propagare la locuința învecinată.
Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 06.04, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la locuința învecinată și să salveze bunuri în valoare de peste 50.000 de lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza jocului copiilor cu focul.


Duminică, în jurul orei 11.47, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, Detaşamentul 1 de Pompieri Ploieşti a fost mobilizat în municipiul Ploiești pe Centura de Vest, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.
La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau la elementele combustibile de la compartimentul motor.
Forţele de intervenţie au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de stingere fiind finalizată în jurul orei 12.20.
Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice, a ars autoturismul în proporție de 85 %.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895