Pompierii prahoveni vor fi la datorie și în zilele libere

11 Aug 2017 10:21
Pompierii prahoveni vor fi la datorie și în zilele libere
Pe perioada mini-vacanței de Sfânta Maria peste 800 pompieri, cu aproximativ 73 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acțiuni de îndrumare și control, în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și a potențialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare (hoteluri, vile, moteluri, pensiuni turistice și agroturistice, cabane), de alimentație publică (restaurante, baruri etc.), cu funcțiuni de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum și în spații cu aflux mare de persoane (mall-uri). Totodată, s-au efectuat controale de îndrumare și sprijin la lăcașurile de cult de pe raza județului nostru, cu scopul de a preîntâmpina eventuale situații de urgență care pot apărea pe timpul slujbelor religioase. Având în vedere gradul sporit de vulnerabilitate la incendiu al lăcașurilor de cult, inspectorii au urmărit starea instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire și a coșurilor de fum, respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și existența stingătoarelor și hidranților.
Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii noștri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât acesta să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Pe timpul desfășurării slujbelor religioase, 88 de pompierii militari cu 22 autospeciale de lucru cu apă și spumă, vor asigura prima intervenție în cazul producerii unei situații de urgență, în 22 lăcașuri de cult de pe teritoriul județului Prahova.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative au continuat acțiunile de recunoaștere la diverse categorii de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Totodată, răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 10 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanță de terapie intensivă mobilă și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.
Echipajele de intervenție vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu cei din cadrul autorităților și instituțiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.

Sursa foto: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000