Poșta Română vinde titluri de stat în cadrul emisiunii a doua a Programului Tezaur-ediția Centenar

03 Aug 2018 10:32
Poșta Română vinde titluri de stat în cadrul emisiunii a doua a  Programului Tezaur-ediția Centenar
După succesul înregistrat la ghișeele subunităților poștale, prin tranzacționarea titlurilor de stat pe care Ministerul Finanțelor Publice (MFP) le-a emis în cadrul primei emisiuni a programului "Tezaur" - ediția CENTENAR, Poșta Română a pus în vânzare, de miercuri, 1 august, a doua emisiune de titluri în cadrul acestui program.
Astfel, clienții Poștei Române care doresc să investească în titluri de stat, le pot cumpăra din subunitățile poștale, conform programului de lucru cu clienții, în perioada 1 august " 23 august, pentru mediul urban, iar pentru mediul rural în perioada 1 august " 22 august. Titlurile de stat se pot cumpăra de către persoanele fizice rezidente, care au împlinit 18 ani, iar valoarea unui titlu este de 1 leu. În oficiile poștale, operațiunile de subscriere se realizează prin numerar sau prin ordin de plată și fără plata vreunui comision de către investitor. Titlurile au formă dematerializată și remunerează investitorii cu o dobândă anuală de 4,5%, cu scadență la 3 ani. Dobânda este plătibilă anual, după cum urmează: 27 august 2019, 27 august 2020, 27 august 2021 (odată cu plata valorii nominale). Retragerea se poate face doar de la subunitatea poștală unde s-a efectuat subscrierea.
În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moștenitori.
Persoanele care doresc să subscrie, completează un set de formulare (autocopiativ), din care un exemplar, împreună cu chitanța emisă la subscriere, se înmânează investitorului, constituind dovada deținerii titlurilor de stat de către acesta. Mai multe detalii privind intermedierea vânzării, colectării subscrierilor și efectuarea plăților aferente titlurilor de stat destinate populației, prin subunitățile poștale se pot găsi la adresa https://www.posta-romana.ro/a1112/alte-servicii/titluri-de-stat/program-tezaur-editia-centenar/program-tezaur-editia-centenar-aferent-lunii-august-2018.html
Conform datelor centralizate de către Ministerul Finanțelor Publice, la finalul primei emisiuni, românii au investit peste 786 de milioane de lei în titlurile de stat din cadrul Programului Tezaur-ediția Centenar, desfășurat în perioada 15 iunie - 6 iulie 2018. Prin intermediul locațiilor poștale s-au consemnat 5.747 de tranzacții, suma totală investită în acestea fiind de 142 milioane de lei.
Poșta Română a fost desemnată, încă din anul 2009, furnizor de serviciu universal in sectorul poștal, acesta fiind un criteriu important pentru alegerea ei, de către statul român, ca intermediar în vânzarea titulurilor de stat. Poșta Română, prin cele 5.400 puncte de acces, din care peste 86% organizate în mediul rural, poate asigura îndeplinirea cerințelor legate de efectuare în condiții de securitate, siguranță și cu profesionalism a prevederilor Ordinului comun al ministrului finanțelor publice și al ministrului comunicațiilor și societății informaționale privind aprobarea intermedierii vânzării, colectării subscrierilor și efectuării plăților aferente titlurilor de stat destinate populației prin subunitățile poștale din rețeaua C.N. "Poșta Română" S.A., în cadrul Programului Tezaur.


Compartiment Comunicare

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677