Potrivit Consiliului Concurenței, RASP Ploiești ar fi încheiat o înțelegere cu firmele care oferă servicii de exploatare a repartitoarelor pentru fixarea tarifelor

05 Oct 2017 21:08
Potrivit Consiliului Concurenței, RASP Ploiești ar fi încheiat o înțelegere cu firmele care oferă servicii de exploatare a repartitoarelor pentru fixarea tarifelor
Comunicat de presă Consiliul Concurenței:
Consiliul Concurenței a sancționat 11 companii cu amenzi în valoare totală de 3.673.681 lei (aproximativ 798.626 euro) pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața exploatării repartitoarelor de costuri pentru încălzire.

Autoritatea de concurență a constatat că trei companii (S.C. ista Romania S.R.L, S.C. Techem Energy Services S.R.L. și S.C. Elsaco Brunata S.R.L.) s-au înțeles să își împartă piața, respectiv localitățile în care ofereau servicii de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru încălzire, și au fixat tarifele aferente acestor servicii. La înțelegerea de împărțire a pieței naționale a serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru încălzire a participat, pentru o perioadă limitată, de aproape un an, și compania S.C. Elsaco Electronic S.R.L.

În acest fel, consumatorilor li s-a restrâns posibilitatea de a alege furnizorul, plătind, în același timp, tarife mai mari pentru serviciile prestate de aceste companii, susține Consiliul Concurenței.

În cadrul aceleiași investigații, instituția a constatat existența unei înțelegeri, pentru fixarea tarifului aferent serviciului de exploatare a repartitoarelor, între companiile S.C. Elsaco Brunata și S.C. Techem Energy Services S.R.L, pe de-o parte și șapte parteneri ai acestora, pe de altă parte (S.C. Heat Energy Services S.R.L., S.C. Cagero Instal S.R.L., S.C. Laguna Serv S.R.L, S.C. Ovila Com S.R.L., Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, Regia Autonomă de Gospodărire Comunală și Locativă Pașcani și S.C. Electroval Sound S.R.L.).

Practic, S.C. Elsaco Brunata S.R.L. și S.C. Techem Energy Services S.R.L. au pus la dispoziția celor șapte parteneri software-ul de calcul al costului pentru încălzire și au stabilit totodată tariful pentru serviciul de citire și repartizare a costurilor pe care urmau să îl plătească consumatorii. Astfel, stabilirea tarifelor a vizat eliminarea concurenței prin preț și creșterea tarifelor practicate în raport cu clienții finali.

Companiile ista Romania și Elsaco Brunata au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială și au beneficiat de o reducere a amenzii de 15%.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9198 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1348 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7754 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5704 0.0000
XAU Gramul de aur 243.1200 0.0000