Prahova va avea, până pe 6 aprilie, aparat de analiză a probelor biologice prin Real Time PCR pentru testarea și diagnosticarea rapidă a infecțiilor cu COVID-19

01 Apr 2020 19:08
Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că achiziția aparatului de analiză a probelor biologice prin Real Time PCR pentru testarea și diagnosticarea rapidă a infecțiilor cu COVID-19 a fost finalizată. Furnizorul care a câștigat licitația are la dispoziție, conform legii, ca termen de livrare, data de 6 aprilie.
* Noi sperăm să îl livreze cât mai devreme pentru a începe testarea cât mai rapid cu putință! Între timp, la Spitalului Judeţean de Urgenţă Prahova, continuăm lucrările de amenajare a spațiului destinat noului aparat Real Time PCR, o nouă platformă integrată de biologie moleculară care ne va permite, odată cu livrarea și instalarea aparaturii, ca Prahova să fie pe harta județelor unde se realizează testarea pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus*, a transmis Toader.
Președintele CJ Prahova a mai precizat că, în colaborare cu DSP Prahova, cu ajutorul directorului Bogdan Cristian Nica, va obține în timp util autorizația de la Ministerul Sănătății pentru a putea începe testarea chiar de săptămâna viitoare.
foto facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8418 0.0010
USD Dolarul SUA 4.2893 0.0177
GBP Lira sterlina 5.4092 -0.0007
CHF Francul elvetian 4.5555 0.0018
XAU Gramul de aur 249.1146 0.0359