Prajituri si pixuri personalizate pentru prima editie a Festivalului de teatru pentru copii si tineret Imaginarium - FOTO/VIDEO

23 Oct 2018 00:27
Saptamana viitoare va avea loc prima editie a Festivalului de teatru pentru copii si tineret Imaginarium organizat de Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti, in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti si Asociatia Viitor Art. Festivalul beneficiaza si de prajituri personalizate si pixuri ce intruchipeaza un Pirat, o printesa si un pacalici. Urmariti mai sus si spotul de prezentare al festivalului.

Programul festivalului include spectacole de teatru, ateliere de creatie si workshop-uri adresate celor mici si celor mari deopotriva.


Luni, 21 mai


ora 10.00 - Deschiderea oficiala a Festivalului


ora 10.30, sala Teatrului Toma Caragiu – Craiasa zapezii dramatizare de Georgeta Lozinca dupa Hans Christian Andersen, Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel Targu Mures. Regia Georgeta Lozinca, scenografia Ildiko Lukacsy. Durata: 1h. Varsta recomandata: peste 4 ani

Marti, 22 mai


ora 10.30, sala Teatrului pentru Copii – Aventurile lui Chilli Ramirez de Ioan Gyuri Pascu, Teatrul Arlechino Brasov. Regia Attila Vizauer,scenografia Mihai Pastramagiu. Durata: 50 min. Varsta recomandata: peste 4 ani.


ora 18.30, sala Teatrului Toma Caragiu – Bekkanko de Asaya Fujita, Teatrul Ion Creanga Bucuresti. Regia Vlad Massaci, decor Adrian Damian, costume Luiza Enescu. Durata: 1h. Varsta recomandata: peste 6 ani.

Miercuri, 23 mai


ora 10.30, Sala Teatrului pentru Copii – Vrajitorul din Oz de L. Frank Baum, Teatrul de Animatie pentru copii si tineret Imaginario Ploiesti. Regia Daniel Stanciu, scenografia Mihai Androne. Durata: 1h. Varsta recomandata: peste 5 ani.


ora 18.30, Sala Teatrului Toma Caragiu – iHamlet de Elise Wilk, Asociatia PunctArt. Regia Catinca Draganescu, scenografia Bogdan Costea. Durata: 1h 15 min. Varsta recomandata: peste 12 ani.

Joi, 24 mai


ora 10.30, Sala Teatrului pentru Copii – Tinerete fara batranete si viata fara de moarte adaptare de Constantin Brehnescu dupa Petre Ispirescu,Teatrul Merlin Timisoara. Regia Toma Hogea, scenografia Eugenia Tarasescu Jianu. Durata: 1h. Varsta recomandata: peste 7 ani.


ora 18.30, Sala Teatrului Toma Caragiu - Aripi ratacite de Aurelia Placinta,Teatrul Municipal de Papusi Guguta Chisinau. Regia Gabriela Lungu, scenografia Silvia Brovcenco. Durata: 1h. Varsta recomandata: peste 5 ani.

Vineri, 25 mai


ora 10.30, Sala Teatrului pentru Copii – Gulliver (spectacol 3D) adaptare de Radu Dinulescu dupa Jonathan Swift,Teatrul Regina Maria Oradea, Trupa Arcadia. Regia: Radu Dinulescu,scenografia Csuri Emese. Durata: 45 min. Varsta recomandata: peste 5 ani.


ora 17.00, Sala Teatrului pentru Copii – Visul unei nopti de vara de William Shakespeare, traducerea si adaptarea: Cristian Pepino, Teatrul Tandarica Bucuresti. Regia Cristian Pepino, scenografia si costumele Raluca Maria Aionitoaie si Remus Alexandru Gabor. Durata: 1h. Varsta recomandata: peste 16 ani.


ora 18.30, Sala Teatrului Toma Caragiu – Bambi de Felix Salten,Teatrul Excelsior Bucuresti. Regia Attila Vizauer, scenografia si costumele Viaceslav Vutcariov si Claudia Castrase. Durata: 1h 20 min. Varsta recomandata: peste 5 ani.

Sambata, 26 mai


ora 10.30, Sala Teatrului pentru Copii – Omul de zapada care voia sa întalneasca soarele de Matei Visniec, Teatrul Tandarica Bucuresti. Regia Ioan Brancu, scenografia Marian Sandu. Durata: 1h. Varsta recomandata: peste 4 ani.


ora 10.30, Foyerul Teatrului Toma Caragiu– Lupul interzis de Radu Dinulescu, Teatrul de Papusi Puck Cluj-Napoca. Regia: Radu Dinulescu, scenografia Patrice Seiler. Durata: 50 min. Varsta recomandata: peste 5 ani.


ora 16:00, Foyerului Teatrului Toma Caragiu – Carnival di Tansfiguro de Anita Bertolami. Regia Anita Bertolami. Cu: Anita Bertolami. Durata: 45 min. Varsta recomandata: peste 4 ani.


ora 18.30, Sala Teatrului Toma Caragiu – Wanda de Mihaela Michailov si Radu Apostol, dupa „O suta de rochii” de Eleanor Estes,Teatrul pentru copii si tineret Gong Sibiu. Regia Radu Apostol, scenografia arh. Gabi Albu. Durata: 1h 20 min. Varsta recomandata: peste 12 ani.

Duminica, 27 mai


ora 10.30, sala Teatrului pentru Copii – Mica sirena adaptare de Daniel Stanciu dupa H. Ch. Andersen,Teatrul de papusi Gulliver Galati. Regia Daniel Stanciu, scenografia Vlad Tanase. Durata: 50 min. Varsta recomandata : peste 3 ani.


orele 12:00 si 16.00, Foyerului Teatrului Toma Caragiu – Carnival di Transfiguro de Anita Bertolami.Regia Anita Bertolami. Cu: Anita Bertolami. Durata: 45 min. Spectacol recomandat copiilor cu varsta peste 4 ani.

Pretul unui bilet este de 15 lei pentru adulti si 12 lei pentru copii.


Programul complet poate fi consultat la Agentia teatrului, pe www.teatruploiesti.ro si pe pagina oficiala de Facebook a Festivalului https://www.facebook.com/Festivalul-de-teatru-pentru-copii-si-tineret-Imaginarium-1621415877913824/

Sursa foto: facebook, Sursa video: youtube

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Condoleante parintilor pentru îngerasul de Alex....o mare durere... Propun ca la facultatea de medicina sa nu mai fie admis nici un CONCURENT fara sa fi absolvit cu minim nota 8 Liceul Sanitar si cu doi ani de practica într un spital....altfel vom avea mereu mai multe probleme de acest fel...
Dragii mei este o durere care nu poate fi descrisă în cuvinte!!! Dumnezeu să vă întărească sa va de-a putere să mergeți mai departe!! Și fetița mea a avut meningita la vârsta de 2 ani!! Mulțumesc Lui Dumnezeu că acum este bine și a trecut cu bine!! Eu sunt din Ploiesti și ce vreau sa va spun este că în acea perioadă a venit o mămică cu copilul din Sinaia care era diagnosticat aici la Ploiesti cu meningită la Sinaia nici nu era suspect macar de așa ceva !! Îl trata de plămâni și a adus copilul in coma In Ploiesti!! Dragii mei acești medici nu ar trebui sa existe!! Fetița mea a dormit 4 zile și 4 nopți iar acești medici de la Ploiesti de la spitalul de boli infecțioase Movila Vulpii mi-a salvat-o!! A făcut 3 puncții in șirea spinării ...era de o durere groaznica ..nu putea să își mai controleze mâini ,picioare ...stătea trează 1 secunda din 12 ore!! În acea secunda in care deschidea ochii mă punea să o întorc după o parte pe cealaltă pentru că nu putea să își mai controleze nimic!! Capul nu mai funcționa și nu mai putea sa controleze corpul!!! Acum este gimnasta de performanță are 10 ani și datorită medicilor de la Ploiesti fata mea este în viața!!!
Cum exista cartea recordurilor asa ar trebui să se facă o carte despre cei incompetenții care lasa suflete nevinotave sa moara in spitale ei stand la cafele în timpul asta ... sper sa murit în închisoare si sa ardei în iad ai dracu de doctori ordinari !!
Din pacate asa este peste tot in spitalele de la noi....nu e nimic diferit...eu cu un copil de numai 2 ani cu febra 40 cu convulsii si frisoane ajunsă la spital si stat pe hol 2 ore ajunsă cu salvareA si sunt întrebată dacă mi am adus medicamente de acasa....pur si simplu nu le pasa daca nu le bagi in buzunare astea e crudul adevar....
Un singur lucru am de spus și poate că cine trebuie să înțeleagă va înțelege ! Cei mai mulți dintre părinții care își aduc copii bolnavi la grădiniță iau sfatul asistentei sau educatoarei ca pe un afront personal , ca și cum ar avea cineva ceva cu copilul . Răspunsurile frecvente sunt : n - am cu cine să îl las , da pe cutărică de ce l- ați primit , ce aveți cu copilul meu , etc Nici un părinte nu se gândește înainte să îl aducă bolnav la grădiniță , înainte de a apărea o problemă gravă . În cei 19 ani de muncă la grădiniță nu am văzut nici un părinte să se consulte cu asistenta in privința sănătății copilului ! Lumea in care trăim ar fi mai bună dacă fiecare dintre noi ne- am recunoaște carențele și nu ne - am mai purta ca niște țațe arătând cu degetul spre alții ! E regretabil ce s- a întâmplat , nimic din ce vom spune nu va alina durerea acestor oameni greu încercați , dar putem începe să facem ceva și să începem fiecare cu el însuși .
Curs valutar
EUR Euro 4.6671 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0557 -0.0204
GBP Lira sterlina 5.2855 -0.0235
CHF Francul elvetian 4.0659 -0.0277
XAU Gramul de aur 159.4364 -1.5589