Prefectul din Prahova, in control in statiunile montane din judet

19 Nov 2020 15:55
Comunicat Prefectura Prahova: Astăzi, 19 noiembrie 2020, domnul prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu, a efectuat noi vizite în localitățile cu rată de incidență de peste 3/1000 de locuitori. Vizate au fost stațiunile montane: Sinaia și Bușteni, acolo unde continuă să fie înregistrat un număr mare de turiști, în special în zilele de weekend, iar pericolul răspândirii noului coronavirus fiind astfel foarte mare.
Domnul prefect le-a recomandat primarilor din orașele Sinaia și Bușteni, domnul Vlad Oprea și Mircea Corbu, o mai mare mobilizare în privința acțiunilor întreprinse în unitățile-administrativ teritoriale amintite, în vederea conștientizării populației și a limitării răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. De asemenea, le-a solicitat să continue acțiunile de dezinfecție pe domeniul public și să intensifice controalele în vederea monitorizării respectării tuturor măsurilor impuse atât persoanelor fizice, cât și juridice, de legislația în vigoare.
Dintre acestea, reamintim faptul că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.
Ținând cont de specificul celor două UAT-uri și a Hotărârilor CJSU nr. 74 (pentru Bușteni) și 78 (pentru Sinaia), prin care au fost adoptate o serie de restricții, ca urmare a creșterii ratei de incidență, facem precizarea că activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, dar care nu vor fi consumate în spațiile respective (se va recurge la livrare la domiciliu, takeaway)!

Domnul prefect Cristian Ionescu a anunțat că va reveni și în zilele de weekend în stațiunile de pe Valea Prahovei pentru a vedea în ce măsură sunt implementate și respectate măsurile impuse de contextul actual, însă în vizorul controalelor sale vor fi și alte zone de agrement din județ, cum ar fi, spre exemplu, Barajul Paltinu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677