Prefectura Prahova: Comitetele Județene pentru Situații de Urgență au fost activate în județele aflate sub cod galben de ninsoare

09 Feb 2018 13:24
Prefectura Prahova: Comitetele Județene pentru Situații de Urgență au fost activate în județele aflate sub cod galben de ninsoare
Având în vedere emiterea atenționării meteorologice de cod galben de ninsoare la nivelul a opt județe din nordul țării, prefecții au decis convocarea în ședință extraordinară a Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru prevenirea producerii unor situații de risc pentru populație.
Aceste Comitete județene au rolul de a gestiona situațiile potențial generatoare de situații de urgență, stabilind măsuri și acțiuni urgente în ajutorul populației.

Pe perioada de valabilitate a codului galben se va asigura permanența la nivelul instituțiilor prefectului, prefecții urmând să se asigure că a fost instituit serviciul de permanență și la toate primăriile din zonele de risc.
La nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență va fi monitorizată evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util în cazul apariției unor situații de urgență.

Începând de joi, ora 18.00, până vineri, ora 17.00, în județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Maramureș și Mureș, precum și în anumite zone din județele Neamț și Satu Mare, se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere, pe crestele montante putând ajunge până la viteza de 70 km/h.

Pentru a putea veni în sprijinul comunităților locale, au fost mobilizați peste 800 de pompieri care pot fi suplimentați cu forțe și mijloace din județele apropiate unde nu se înregistrează probleme din cauza vremii. Sunt pregătite de intervenție 7 șenilate, 10 autofreze, 6 autospeciale de transport victime multiple și 53 de echipaje medicale SMURD.
Alături de pompieri, sunt pregătiți să acționeze polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, pentru a reduce eventuale efecte produse de fenomenele meteorologice și pentru a interveni, la nevoie, în sprijinul cetățenilor.

O mare atenție va fi acordată asigurării desfășurării în condiții de siguranță a circulației pe drumurile publice, iar în caz de nevoie anumite sectoare de drum ar putea fi închise pentru a nu pune în pericol cetățenii și pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. Forțele MAI vor rămâne mobilizate în zonele aflate sub cod galben până la revenirea la normalitate a situației.

Evoluția situației din teren și misiunile structurilor MAI sunt monitorizate de la nivelul Centrului Națională de Conducere Integrată, care funcționează 24 de ore din 24.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731