Pregătirea fizică şi kata, opţiunile de „izolare” ale sportivilor secţiei de karate a clubului!

29 Apr 2020 16:16
Pregătirea fizică şi kata, opţiunile de „izolare” ale sportivilor secţiei de karate a clubului!
Sportivii secţiei de karate a CSM Ploieşti sunt, şi ei, în situaţia de a se antrena individual în această perioadă şi în special la capitolul „pregătire fizică”, pentru că partea tehnică este mai greu de îmbunătăţit fără aportul antrenorului.

„Din păcate, ne confruntăm cu această situaţie neprevăzută şi trebuie să ne adaptăm, dar, la noi, la karate, e destul de dificil ca sportivul să lucreze pe cont propriu partea tehnică. Dacă nu eşti lângă el, ca antrenor, să-i corectezi mişcările, să-i spui ce face bine şi, mai ales, ce greşeşte, există chiar riscul să vină la reluarea antrenamentelor cu procedee greşite”, spune antrenorul emerit Liviu Apostol, cel care se ocupă, alături de soţia sa, Ileana Apostol, de pregătirea sportivilor.

Prin urmare, cei doi tehnicieni le-au făcut sportivilor recomandări legate de menţinerea unui tonus fizic corespunzător, Liviu Apostol precizând, totuşi, că „în cazul sportivilor de performanţă şi cu experienţă, bineînţeles că ei pot lucra exerciţiile de kata pe care le-au prezentat la competiţii în ultimii ani, însă celor mai mici le-am sugerat să facă doar antrenamente fizice. De altfel, kata e singura probă la care se poate lucra din punct de vedere tehnic, pentru că la kumite sau embu este nevoie de adversar sau partener”.
sursa CSM Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8393 0.0006
USD Dolarul SUA 4.2695 -0.0508
GBP Lira sterlina 5.3923 -0.0171
CHF Francul elvetian 4.4587 -0.0418
XAU Gramul de aur 234.5040 -2.6342