Premieră în România: Sinaia, premiată la World Ski Awards!

21 Nov 2017 16:15
2017 este primul an în care România a fost inclusă pe lista nominalizărilor în cadrul World Ski Awards, singura inițiativă globală care premiază și promovează excelența în turismul de iarnă, eveniment aflat la cea de-a V-a ediție. Din cele nouă stațiuni nominalizate din țara noastră, prin vot direct, Sinaia a câștigat trofeul și statutul de cea mai bună stațiune de schi din România. Trofeul a fost înmânat reprezentanților orașului, în cadrul Galei World Ski Awards.

In weekendul 17-19 noiembrie, Kitzbühel (Austria) a devenit centrul lumii pentru industria sporturilor de iarnă. Sute de reprezentanți, acționari, administratori și specialiști s-au întânit în cadrul celui mai prestigios eveniment dedicat industriei schiului la nivel mondial.

Au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism, dedicate sporturilor de iarnă, din peste 30 de țari din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franța, Italia dar și state în care dezvoltarea turistică cunoaște progrese majore: Japonia, China, Noua Zeelandă sau Australia.

„Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru. Foarte important este faptul că România a intrat, pentru prima dată în acest an, pe listele de nominalizări. Este o recunoștere internațională, o certificare a tuturor inițiativelor, la nivel național. Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007 Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil.

S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Investiții pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial.

Mulțumesc tutoror celor care ne-au sprijinit de-a lungul acestor ani, îi felicit pe sinăieni, pentru că premiul este și al lor, și sper ca în anii viitori astfel de distincții să devină o obișnuință pentru industria de profil din țara noastră. Nu ne putem dezvolta decât împreună. Suntem la început comparativ cu alții, dar iată, putem privi viitorul cu ceva mai mult optimism.” a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Alături de Chile, România a fost anul acesta inclusă pentru prima dată pe lista participanților. Din țara noastră au fost nominalizate 9 stațiuni de schi: Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea și administratorul Domeniului Schiabil Sinaia, Maria Floricică au reprezentat orașul la acest eveniment. Reamintim că societatea Transport Urban Sinaia, care administrează atât domeniul schiabil cât și instalațiile pe cablu noi din stațiune (Gondola Sinaia, Gondola Carp și Telescaunul Soarelui) are ca acționariat unic Orașul Sinaia.

Pregătirile pentru sezonul de iarnă au început deja la Sinaia. Instalațiile de zăpadă artificială au pornit la Cota 2000, în Valea Soarelui, urmând ca, în funcție de temeratura aerului și precipitații, sezonul de schi să fie deschis, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii decembrie.

Mai multe despre eveniment, aici: http://worldskiawards.com
Web-site-ul oficial al stațiunii Sinaia, aici: www.sinaiago.ro

foto: Primaria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000