Preșcolarii Grădiniței "Rază de Soare" din Ploiești au învățat despre tradițiile de iarnă la români de la reprezentanții Muzeului de Istorie - GALERIE FOTO

29 Nov 2017 17:28
Două grupe ale Grădiniței Step by Step cu program normal si prelungit "Rază de Soare" Ploiești au încheiat un parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în vederea susținerii unor activități cu preșcolarii. Acesta presupune parcurgerea programului de pedagogie muzeală intitulat "Tradiții și obiceiuri la români" care se desfășoară în trei etape, în perioada noiembrie 2017 - mai 2018. Prima etapă a avut loc chiar săptămâna aceasta. Sub sloganul "Tradiții de iarnă la români", cei mici au învățat de la muzeograful Ioana Constantin să confecționeze o bentiță în formă de brăduț și să pună grâu la încolțit. Următoarele întâlniri cu muzeografii vor avea loc pe 26 februarie, când cei mici vor învăța despre "Mărțișorul - vestitorul primăverii", și pe 18 mai, în cadrul unei activități numite "Povești din lumea florilor".

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176