”Prevenirea înainte de toate” - Începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

23 Oct 2018 16:41
”Prevenirea înainte de toate” - Începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”
De astăzi, 21 mai, începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive în spații publice, în cadrul unor întâlniri cu grupurile țintă.
În fiecare zi, prin activitățile pe care le desfășuram, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul nostru este să conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

O vorbă spune că e mai ieftin să previi decât să combați. Unul dintre rolurile noastre este și acela de a reduce factorii care pot favoriza comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă în a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla!”, este încă întâlnit.
Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional Poliția Română organizează SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, desfășurând activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Astfel, în Prahova, luni, 21 mai, polițiștii de la toate subunitățile din județ se vor axa pe activități menite să reducă implicarea minorilor în săvârșirea de ilegalități, acționând în zonele frecventate de aceștia. În municipiul Ploiești, polițiști de la toate secțiile, împreună cu polițiștii de prevenire, vor desfășura o razie în zona unităților de învățământ, precum și în locurile ce pot fi frecventate de elevi care absentează de la școală (parcuri, localuri de alimentație publică, baruri, case de pariuri sportive sau jocuri de noroc). De asemenea, vor fi susținute și sesiuni de informare în unitățile școlare, pe tema răspunderii penale a minorilor.
Marți, 22 mai, avem în vedere riscurile la care pot fi expuși tinerii, precum influența negativă a unui anturaj nepotrivit, utilizarea internetului sau consumul de droguri. Polițiștii de prevenire a criminalității, pe lângă activitățile organizate în unitățile de învățământ, sunt invitați ”la o cafea”, de către un grup de tineri din Ploiești, pentru a dezbate riscurile legate de consumul de substanțe psihoactive. Activitatea va avea loc într-o cafenea dintr-un centru comercial și va beneficia de sprijinul unui polițist din cadrul scructurilor antidrog.
Miercuri, 23 mai, este ziua dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. Polițiștii vor avea în vedere infracțiuni caracteristice acestui segment de criminalitate, în funcție de specificul local. În municipiul Ploiești, polițiștii de prevenire, împreună cu polițiști din cadrul tuturor secțiilor de poliție, vor desfășura activități de prevenire a furturilor din buzunare în mediul stradal și în mijloacele de transport în comun. Totodată, împreună cu specialiști criminaliști, vor organiza o activitate de informare în rândul persoanelor vârstnice, cu privire la infracțiunile care îi vizează în mod special, înșelăciunile și furturile din locuință prin metodele ”împrietenirii”. De asemenea, în colaborare cu colegi de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Prahova, vor desfășura o activitate de informare a celor care călătoresc într-un tren de persoane.
În ziua de joi, 24 mai, abordăm, din punct de vedere preventiv, un domeniu sensibil, anume al violenței intrafamiliale. Mesajul pe care urmărim să-l transmitem este nu numai acela că nicio formă de violență nu poate fi tolerată, cu atât mai mult în familie, ci și că societatea poate oferi soluții practice de ieșire din astfel de situații. Polițiștii de prevenire, în colaborare cu o asociatíe, biserica ortodoxă și autoritățile locale din comuna Ciorani vor organiza o activitate de conștientizare asupra acestor aspecte la un centru de primire a victimelor violenței în familie din localitate.
Vineri, 25 mai, polițiștii prahoveni vor fi angrenați în întraga gamă de activități menite să reducă riscul rutier. Astfel, în unitățile școlare vor fi organizate activități de informare pentru cei mai mici dintre participanții la trafic. Polițiștii de prevenire, cu sprijinul polițiștilor rutieri, vor desfășura o activitate de prevenire a accidentelor rutiere, în parcarea unui centru comercial. Aceștia se vor folosi de ilustrarea unui incident rutier real, la fața locului aflându-se și autovehiculul implicat. Desigur, cum întotdeauna vor exista și unii pe care nu-i vom putea convinge cu vorba bună, avem în vedere organizarea de acțiuni rutiere, la nivelul întregului județ, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente. (Sursa: IJP Prahova)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Eu am fost socata cand am aflat ca cel mic nu a supravietuit,ma aflam in spital cu copilasul meu pe data de10 ,dupa ce marti noaptea la ora 1 a inceput sa vomite in jet si a vomitat de 7 ori pana dimineata la 6,am crezut ca a mancat ceva seara dar cand am vazut internati inca 5 copii de la el de la gradinita si de la grupa lui mi-am dat seama ca ceva se intampla(nu se stie nici azi cauza care a dus la aceste stari de voma,urmate de febra).Este regretabil si fara cuvinte ce s-a intamplat dar eu cred ca dr.Serban trebuia sa-l interneze si sa-l tina sub control nu sa-i administreze injectie si sa va lase acasa.Dumnezeu sa va dea putere!
Condoleante ! 😢
Condoleante parintilor pentru îngerasul de Alex....o mare durere... Propun ca la facultatea de medicina sa nu mai fie admis nici un CONCURENT fara sa fi absolvit cu minim nota 8 Liceul Sanitar si cu doi ani de practica într un spital....altfel vom avea mereu mai multe probleme de acest fel...
Dragii mei este o durere care nu poate fi descrisă în cuvinte!!! Dumnezeu să vă întărească sa va de-a putere să mergeți mai departe!! Și fetița mea a avut meningita la vârsta de 2 ani!! Mulțumesc Lui Dumnezeu că acum este bine și a trecut cu bine!! Eu sunt din Ploiesti și ce vreau sa va spun este că în acea perioadă a venit o mămică cu copilul din Sinaia care era diagnosticat aici la Ploiesti cu meningită la Sinaia nici nu era suspect macar de așa ceva !! Îl trata de plămâni și a adus copilul in coma In Ploiesti!! Dragii mei acești medici nu ar trebui sa existe!! Fetița mea a dormit 4 zile și 4 nopți iar acești medici de la Ploiesti de la spitalul de boli infecțioase Movila Vulpii mi-a salvat-o!! A făcut 3 puncții in șirea spinării ...era de o durere groaznica ..nu putea să își mai controleze mâini ,picioare ...stătea trează 1 secunda din 12 ore!! În acea secunda in care deschidea ochii mă punea să o întorc după o parte pe cealaltă pentru că nu putea să își mai controleze nimic!! Capul nu mai funcționa și nu mai putea sa controleze corpul!!! Acum este gimnasta de performanță are 10 ani și datorită medicilor de la Ploiesti fata mea este în viața!!!
Cum exista cartea recordurilor asa ar trebui să se facă o carte despre cei incompetenții care lasa suflete nevinotave sa moara in spitale ei stand la cafele în timpul asta ... sper sa murit în închisoare si sa ardei în iad ai dracu de doctori ordinari !!
Curs valutar
EUR Euro 4.6670 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0662 0.0105
GBP Lira sterlina 5.2812 -0.0043
CHF Francul elvetian 4.0897 0.0238
XAU Gramul de aur 161.4068 1.9704