”Prevenirea înainte de toate” - Începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

21 May 2018 15:02
”Prevenirea înainte de toate” - Începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”
De astăzi, 21 mai, începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive în spații publice, în cadrul unor întâlniri cu grupurile țintă.
În fiecare zi, prin activitățile pe care le desfășuram, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul nostru este să conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

O vorbă spune că e mai ieftin să previi decât să combați. Unul dintre rolurile noastre este și acela de a reduce factorii care pot favoriza comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă în a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla!”, este încă întâlnit.
Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional Poliția Română organizează SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, desfășurând activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Astfel, în Prahova, luni, 21 mai, polițiștii de la toate subunitățile din județ se vor axa pe activități menite să reducă implicarea minorilor în săvârșirea de ilegalități, acționând în zonele frecventate de aceștia. În municipiul Ploiești, polițiști de la toate secțiile, împreună cu polițiștii de prevenire, vor desfășura o razie în zona unităților de învățământ, precum și în locurile ce pot fi frecventate de elevi care absentează de la școală (parcuri, localuri de alimentație publică, baruri, case de pariuri sportive sau jocuri de noroc). De asemenea, vor fi susținute și sesiuni de informare în unitățile școlare, pe tema răspunderii penale a minorilor.
Marți, 22 mai, avem în vedere riscurile la care pot fi expuși tinerii, precum influența negativă a unui anturaj nepotrivit, utilizarea internetului sau consumul de droguri. Polițiștii de prevenire a criminalității, pe lângă activitățile organizate în unitățile de învățământ, sunt invitați ”la o cafea”, de către un grup de tineri din Ploiești, pentru a dezbate riscurile legate de consumul de substanțe psihoactive. Activitatea va avea loc într-o cafenea dintr-un centru comercial și va beneficia de sprijinul unui polițist din cadrul scructurilor antidrog.
Miercuri, 23 mai, este ziua dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. Polițiștii vor avea în vedere infracțiuni caracteristice acestui segment de criminalitate, în funcție de specificul local. În municipiul Ploiești, polițiștii de prevenire, împreună cu polițiști din cadrul tuturor secțiilor de poliție, vor desfășura activități de prevenire a furturilor din buzunare în mediul stradal și în mijloacele de transport în comun. Totodată, împreună cu specialiști criminaliști, vor organiza o activitate de informare în rândul persoanelor vârstnice, cu privire la infracțiunile care îi vizează în mod special, înșelăciunile și furturile din locuință prin metodele ”împrietenirii”. De asemenea, în colaborare cu colegi de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Prahova, vor desfășura o activitate de informare a celor care călătoresc într-un tren de persoane.
În ziua de joi, 24 mai, abordăm, din punct de vedere preventiv, un domeniu sensibil, anume al violenței intrafamiliale. Mesajul pe care urmărim să-l transmitem este nu numai acela că nicio formă de violență nu poate fi tolerată, cu atât mai mult în familie, ci și că societatea poate oferi soluții practice de ieșire din astfel de situații. Polițiștii de prevenire, în colaborare cu o asociatíe, biserica ortodoxă și autoritățile locale din comuna Ciorani vor organiza o activitate de conștientizare asupra acestor aspecte la un centru de primire a victimelor violenței în familie din localitate.
Vineri, 25 mai, polițiștii prahoveni vor fi angrenați în întraga gamă de activități menite să reducă riscul rutier. Astfel, în unitățile școlare vor fi organizate activități de informare pentru cei mai mici dintre participanții la trafic. Polițiștii de prevenire, cu sprijinul polițiștilor rutieri, vor desfășura o activitate de prevenire a accidentelor rutiere, în parcarea unui centru comercial. Aceștia se vor folosi de ilustrarea unui incident rutier real, la fața locului aflându-se și autovehiculul implicat. Desigur, cum întotdeauna vor exista și unii pe care nu-i vom putea convinge cu vorba bună, avem în vedere organizarea de acțiuni rutiere, la nivelul întregului județ, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente. (Sursa: IJP Prahova)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Asa e cand la mijloc originile sunt nesanatoase.De vina sunt si copilele astea care vor feti frumosi si golani pe deasupra
40 lei adult si 30 lei copil, dar daca printati afisul copilul nu plateste
Pret bilet?
Dacă eram acolo, amândoi și ăla care a dat foc și ăla care a filmat, numai erau în viață. Le băgăm crengi de copac in fund, le puneam benzină, îi legam de copac și le dădeam foc, să ardă în chinuri
La pediatrie ati fost ???? Au avut noroc mare daca nu au trecut si pe acolo.acum 1 an am fost internată la pediatrie cu fetita mea care a fost bonlavioara si am plecat de acolo mai rau de cât am intrat ,pur si simplu nu ii intereseaza nu se uita la tine strigam după asistente ca fetița mea vomitat într-una si o durea burtica veneau după o jumătate de oră și imi spuneau că nu are ca sai faca sa astept ca o sai treaca daca nu-i trece ii face un calmat am stat asa 4 zile in spital cu un copil de 1 an jumate . În a 4 zi l-am sunat pe soț și i-am spus sa vina sa ne ia ca nu se mai poate sta in situatia asta .m-am dus la doamna doctor si i-am spus sami faca ieșirea din spital ca eu plec la alt spital cu copilul ca aici este din ce in ce mai rau iar dansa imi spune " nu inteleg de ce vreti sa plecati ca analizele au ieșit foarte bune " cum puii meu sunt bune daca copilul este foarte rau .si cu o zi in urma imi spunea dna doctor ca trebuie sai facem iar analize ca nu au ieșit deci pana la urma au ieșit sau nu au ieșit, asta este in continuare o dilemă. Am plecat cu copilul la alt spital dintr-o localitate apropiată iau facut analize la copil într-o oră au ieșit analizele foarte proaste medici de la spitalul asta au fost foarte speriați de cum au ieșit analizele mau intrebat ce iau facut la sinaia pentru ca copilul asta este distrus, la sinaia iau băgat doar perfuzii glucoza atat .după două zile fetita mea si-a revenit si am plecat acasa .Asa ca nu mai laudati spitalele din sinaia ca personalul lasa de dorit se uita la tine pur si simplu si iti spun lasa ca o sa treaca
Curs valutar
EUR Euro 4.7607 -0.0014
USD Dolarul SUA 4.2653 -0.0005
GBP Lira sterlina 5.4399 -0.0037
CHF Francul elvetian 4.2267 0.0070
XAU Gramul de aur 174.7624 -1.5266