Prima ediție a campaniei “Fii la tine-n țară la fel ca afară” se desfășoară în perioada 23-28 martie 2020

27 Feb 2020 11:23
Prima ediție a campaniei “Fii la tine-n țară la fel ca afară” se desfășoară în perioada 23-28 martie 2020
Primăria Municipiului Ploiești, Regia Autonomă de Servicii Publice și Asociația ECOTIC organizează prima ediție a campaniei “Fii la tine-n țară la fel ca afară”, în perioada 23-28 martie 2020.

Acțiunea se desfășoară la nivel național, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și are ca scop principal conștientizarea cetățenilor asupra colectării corecte a echipamentelor electronice vechi.

Astfel, în perioada mai sus amintită, municipalitatea ploieșteană le recomandă ploieștenilor să predea corect, spre reciclare, deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) pe care le dețin, urmând ca, fiecare persoană care predă astfel de deșeuri, între 20 – 39 kg cumulate, să primească un tichet cadou de 10 RON. Pentru deșeuri DEEE, între 40 – 59 kg cumulate, cetățenii vor primi un tichet cadou de 20 RON, iar pentru 60 kg cumulate de deșeuri DEEE se va elibera un tichet cadou de 30 RON.
Cetățenii care vor preda DEEE-uri, între 5 – 19 kg cumulate, vor fi înscriși automat la o tombolă, având șansa de a câștiga produse electrocasnice noi.

Punctele temporare de colectare a acestui tip de deșeuri vor fi amplasate, la nivelul municipiului Ploiești, în următoarele zone:
• Complex Nord (de vineri până sâmbătă, între 10:00 și 16:00);
• în fața Halelor Centrale (de vineri până sâmbătă, între 10:00 și 16:00).

Totodată, facem precizarea că, în cadrul acestei campanii, ploieștenii pot beneficia de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul 0244933.

Această campanie este prima dintr-o serie de campanii în județul Prahova, menite să asigure puncte de colectare cât mai aproape de cetățeni. Următoarele campanii se vor desfășura după cum urmează:
• Ploiești 25 – 30 mai 2020
• Ploiești 28 septembrie – 3 octombrie 2020

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8246 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.4133 0.0150
GBP Lira sterlina 5.4549 0.0319
CHF Francul elvetian 4.5646 0.0039
XAU Gramul de aur 226.3166 -1.0103