Prima masura luata de noul primar al comunei Filipestii de Padure: curatenie generala si dezinfectie in localitate - FOTO

29 Oct 2020 13:42
Nici nu a ocupat bine fotoliul de primar al comunei prahovene Filipestii de Padure, ca s-a si apucat de treaba. Ciprian Morarescu a dispus pentru inceput sa se faca o curatenie generala in localitate si sa se dezinfecteze scarile de bloc si spatiile aglomerate din comuna. Actiunea a inceput deja. Pe langa angajatii primariei, au fost scosi la munca in folosul comunitatii si asistatii sociali, cei care beneficiaza de venit minim garantat. Vorbim despre aproape 200 de asistati care sunt apti de munca. Acestia vor matura strazile pe rand, fiind impartiti cate 40 de zi. S-a inceput cu centrul civic al localitatii si se vor acoperi toate zonele. Cu aceasta ocazie, vor fi ridicate si deseurile aruncate in afara ghenelor de gunoi. Reprezentantii primariei ii roaga pe cetateni sa mentina curatenia facuta, in caz contrar se va trece si la sanctiuni. Totodata, astazi s-au dezinfectat cateva scari de bloc, urmand sa se faca dezinfectie si in spatiile publice mai aglomerate. Toate aceste actiuni de curatenie si dezinfectie se fac respectandu-se masurile de prevenire a raspandirii virusului SARS-COV-2. De asemenea, in aceasta perioada si politistii locali din Filipestii de Padure verifica modul in care cetatenii respecta masura purtarii obligatorie a mastii de protectie.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8703 -0.0029
USD Dolarul SUA 4.0980 -0.0033
GBP Lira sterlina 5.4738 -0.0082
CHF Francul elvetian 4.4902 -0.0168
XAU Gramul de aur 239.0541 -7.0572