Primăria Gorgota își va cumpăra un buldoexcavator din fonduri europene

14 Aug 2017 16:13
Primăria Gorgota își va cumpăra un buldoexcavator din fonduri europene
Zeci de localități din județul Prahova sunt cuprinse în asociații ale grupurilor de acțiune locală (GAL) pentru actualul exercițiu bugetar european. GAL-urile sunt parteneriate public-private ce atrag fonduri europene și în care partea publică deține un procent de 49%, la nivel decizional și la nivel de alcătuire, iar 51% este deținut de partea privată. Dintr-o astfel de asociație face parte și comuna prahoveană Gorgota. Este vorba, mai exact, despre Asociația Grupul de Acțiune Locală CRICOV-PROVIȚA-PRAHOVA care este dispus pe suprafața a două județe, Prahova și Dâmbovița, din aceeași zonă geografică a României, respectiv în zona de sud inclusă în Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia. Potrivit www.galcricovprovitaprahova.ro, teritoriul aferent Asociației Grupului de Acțiune Locală CRICOV-PROVIȚA-PRAHOVA este format din 10 unități administrativ-teritoriale, exclusiv din mediul rural, cu o suprafață de 389,34 km2 și o populație de 51.166 locuitori, conform datelor statistice INS de la Recensământul populației și locuințelor din 2011. Principalele obiective ale Asociației Grupul de Acțiune Locală CRICOV-PROVIȚA-PRAHOVA, previzionate a fi atinse ca urmare a implementării LEADER în teritoriul eligibil, sunt:
• creșterea calității vieții prin accesul întregii populații, inlcusiv a minorităților (în special minoritatea romă care deține ponderea), la infrastructură și servicii de bază de calitate;
• creșterea nivelului de trai al populației prin diversificarea activităților economice generatoare de locuri de muncă;
• înființarea, modernizarea și dotarea exploatațiilor agricole;
• sporirea atractivității teritoriului pentru populație, investitori și turiști.

În cadrul acestui GAL, primăria Gorgota va cumpăra un buldoexcavator ce are o valoare de aproximativ 80.000 de euro. Utilajul va fi folosit apoi pentru diferite lucrări cum ar fi cele de reparații ale rețelelor de apă și canalizare sau cele de deszăpezire, fiind astfel scutiți bani de la bugetul local.

Pentru perioada 2014-2020, fondurile destinate GAL-urilor, au crescut de la 400 de milioane la aproape 700 de milioane de euro. Prin intermediul grupurilor pot fi accesate toate măsurile din PNDR. Plafonul maxim acordat pe un proiect este de 200.000 euro nerambursabili. În cazul în care finanțarea unui proiect este la 50-50%, valoarea maximă a acestuia poate fi de maximum 400.000 euro.

Foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923