Primăria Păulești face investiții și în cultură!

29 Aug 2017 14:42
Primăria Păulești face investiții și în cultură!
Primăria Păulești face investiții și în cultură. Pe timpul vacanței de vară s-a ocupat de reamenajarea și redeschiderea bibliotecii din cadrul Casei de Cultură Arhitect Toma Socolescu, din satul Păulești. Aici s-au efectuat lucrări de renovare și s-a schimbat mobilierul. De biblioteca se ocupă de acum înainte, în mod voluntar, profesoara de limba și literatura română Ileana Popescu, cea care îi va îndemna, în special, pe elevi să citescă mai mult. Biblioteca dispune de un fond de carte de 3000 de volume.

COMENTARII

64x64

Contantin Ilie

1 Felicitări celor care fac investiții și în cultură ! 2 În anul 1943 profesorul-arhitect Toma T. Socolescu, atunci primar, a creat pentru comunitate prin donații proprii o bibliotecă și un muzeu care s-au distrus după 1944.A rămas azi numai un tablou . Revenind la tradiție biblioteca a fost reactivată. Sprijinită de primărie, comunitate și donatori aceasta rezistă prin voluntariatul d-nei profesoară Ileana Popescu. Ce facem cu muzeul ? Sunt multe obiecte cu istorie comunitară, care, cu pasiune și organizare, ar putea fi strânse din răspândirea lor istorică la un loc revenindu-se la muzeul comunitar dorit de Toma T. Socolescu. Începutul fost făcut la 9 ianuarie 2018, cu sprijn se poat face mai mult. 3 Semnalez din nou faptul că scrisul pe firma instituției este greșit. Se poate scrie simplu ”TOMA T. SOCOLESCU” sau ”Profesor-arhitect TOMA T. SOCOLESCU”. Așa cum este scris fără inițiala ”T” produce confuzii între tată și fiu neștiitorilor. Pe de altă parte numai cu 1/2 din profesie este un profil incorect. Arhitecți au fost și sunt mulți , profesori arhitecți sunt puțini și numai unul „TOMA T. SOCOLESCU”.

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0008
USD Dolarul SUA 4.0922 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4621 0.0058
CHF Francul elvetian 4.5042 0.0115
XAU Gramul de aur 238.7471 0.3533