Primăria Păulești face investiții și în cultură!

29 Aug 2017 14:42
Primăria Păulești face investiții și în cultură!
Primăria Păulești face investiții și în cultură. Pe timpul vacanței de vară s-a ocupat de reamenajarea și redeschiderea bibliotecii din cadrul Casei de Cultură Arhitect Toma Socolescu, din satul Păulești. Aici s-au efectuat lucrări de renovare și s-a schimbat mobilierul. De biblioteca se ocupă de acum înainte, în mod voluntar, profesoara de limba și literatura română Ileana Popescu, cea care îi va îndemna, în special, pe elevi să citescă mai mult. Biblioteca dispune de un fond de carte de 3000 de volume.

COMENTARII

64x64

Contantin Ilie

1 Felicitări celor care fac investiții și în cultură ! 2 În anul 1943 profesorul-arhitect Toma T. Socolescu, atunci primar, a creat pentru comunitate prin donații proprii o bibliotecă și un muzeu care s-au distrus după 1944.A rămas azi numai un tablou . Revenind la tradiție biblioteca a fost reactivată. Sprijinită de primărie, comunitate și donatori aceasta rezistă prin voluntariatul d-nei profesoară Ileana Popescu. Ce facem cu muzeul ? Sunt multe obiecte cu istorie comunitară, care, cu pasiune și organizare, ar putea fi strânse din răspândirea lor istorică la un loc revenindu-se la muzeul comunitar dorit de Toma T. Socolescu. Începutul fost făcut la 9 ianuarie 2018, cu sprijn se poat face mai mult. 3 Semnalez din nou faptul că scrisul pe firma instituției este greșit. Se poate scrie simplu ”TOMA T. SOCOLESCU” sau ”Profesor-arhitect TOMA T. SOCOLESCU”. Așa cum este scris fără inițiala ”T” produce confuzii între tată și fiu neștiitorilor. Pe de altă parte numai cu 1/2 din profesie este un profil incorect. Arhitecți au fost și sunt mulți , profesori arhitecți sunt puțini și numai unul „TOMA T. SOCOLESCU”.

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731