Primăria Ploiești: a fost semnat contractul privind achiziționarea a 20 de troleibuze

07 Jul 2020 15:49
Primăria Ploiești: a fost semnat contractul privind achiziționarea a 20 de troleibuze
Astăzi a fost semnat contractul privind "Achiziționarea a 20 de troleibuze normale cu lungimea de cca 12 m destinate transportului public urban de calatori pentru Municipiul Ploiești", anunță Primăria Ploiești.
Astfel, ploieștenii vor călători în condiții ridicate de confort datorită celor 20 de noi troleibuze, ce vor fi achiziționate printr-un proiect finanțat cu fonduri Regio.
Noua investiție a municipalității ploieștene se va realiza prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Cele 20 de troleibuze noi sunt complet electrice și vor fi utilizate pe cele două trasee de troleibuze existente, care înregistrează zilnic o frecvență ridicată de călători, respectiv ruta 44 (11 troleibuze) și ruta 202 (9 troleibuze).
*Troleibuzele ce vor fi achiziționate de administrația locală vor avea o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 de locuri pe scaun și vor contribui la creșterea calității aerului, asigurarea de condiții superioare de transport, prin dotările de care vor dispune, respectiv podea joasă, 100% electrice, cu emisii zero, vor fi mai puțin zgomotoase, cu facilități STI " sisteme inteligente de transport, în condițiile în care se estimează și creșterea gradului de utilizare a acestui mijloc de transport la nivel local, în defavoarea transportului auto privat*, a menționat Primăria Ploiești.
Totodată, cele 20 de troleibuze achiziționate în cadrul acestui proiect vor veni dotate cu sistem de informare a pasagerilor, tracking GPS și anunțarea stației următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunțuri și reclame, validatoare.
*Noile mijloace de transport urban, împreună cu celelalte 18 autobuze diesel Euro6, ce au fost achiziționate deja de municipalitate, vor îmbunătăți flota de mijloace de transport ecologice, în municipiul Ploiești. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă angajamentul luat de conducerea primăriei de a înlocui flota de mijloace de transport învechite și uzate cu un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor. Valoarea totală a proiectului este de 47.690.600,00 lei, iar perioada de implementare a acestuia se va încheia la data de 31 decembrie 2022*, a mai precizat sursa citată.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677