Primăria Ploiești: măsuri pentru prevenirea răspândirii virsului gripal

18 Feb 2020 11:09
Primăria Ploiești: măsuri pentru prevenirea răspândirii virsului gripal
Primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a convocat astăzi, 18 februarie, în ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești, ca urmare a semnalelor primite privind starea de sănătate a elevilor din unitățile de învățământ din municipiul Ploiești, în contextul cazurilor de gripă înregistrate în unitățile spitalicești din municipiu.
În acest sens, împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, a fost analizat gradul de implementare a măsurilor stabilite anterior, în ședința, cu aceeași tematică, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești, din data de 23 ianuarie a.c., și au fost stabilite măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea, respectiv apariția cazurilor de gripă în școli.
Astfel, s-au continuat triajele epidemiologice zilnice în unitățile de învățământ. Totodată, s-a urmărit dezinfectarea corespunzătoare a spațiilor și mobilierului școlar după fiecare ciclu de învățământ.
Referitor la activitățile de Dezinsecție, Dezinfecție, Deratizare (DDD), realizate de către operatorul de servicii în acest sens la nivel municipal, în unitățile de învățământ, s-a stabilit ca, aceste activități să se desfășoare și în zilele lucrătoare, nu numai în perioada de week-end a săptămânii, cu respectarea procedurilor de lucru și instruirea reprezentanților unităților de învățământ privind activitățile ce se impun a se desfășura ulterior acestor acțiuni, respectiv aerisirea corespunzătoare a spațiilor de învățământ.
Conform evidențelor Direcției de Sănătate Publică Prahova, cazurile de gripă înregistrate la nivelul județului de înscriu pe un trend descrescător față de săptămânile anterioare.
În momentul de față, în unitățile de învățământ se aplică măsurile de prevenire stabilite și comunicate de către Ministerul Sănătății
Reamintim că, la nivelul municipiului Ploiești, substanțele folosite de operatorul de servicii DDD au avizele necesare pentru a fi folosite în siguranță.
În cadrul aceleiași ședințe, operatorul de transport public local în comun, SC Transport Călători Express SA, a adus la cunoștință faptul că, acțiuni de dezinfecție au fost desfășurate și în mijloacele de transport în comun.
La ședința extraordinară au participat, alături de reprezentanții municipalității, reprezentați ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, , reprezentanții operatorului de servicii de Dezinfecție, Deratizare și Dezinsecție (DDD) la nivelul municipiului Ploiești, etc.
sursa Primăria Ploiești

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8246 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.4133 0.0150
GBP Lira sterlina 5.4549 0.0319
CHF Francul elvetian 4.5646 0.0039
XAU Gramul de aur 226.3166 -1.0103