Primăria Ploiesti: Măsuri stabilite în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiul Ploiesti

26 Feb 2018 09:33
Primăria Ploiesti: Măsuri stabilite în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiul Ploiesti
Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Comandamentul de deszăpezire al Municipiului Ploiești s-au întrunit ieri seara în ședință extraordinară, ca urmare a emiterii de către Autoritatea Națională de Meteorologie a avertizărilor meteorologice cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol, (26.02.a.c., începând cu ora 04.00 - până pe 27.02.a.c., ora 20.00) și cod portocaliu pentru temperaturi foarte scăzute (26.02.a.c., începând cu ora 03.00 - până pe 01.03.a.c., ora 10.00).
În acest sens, în conformitate cu planurile de intervenție, au fost stabilite principalele măsuri preventive și de intervenție operativă pentru gestionarea situațiilor de urgență produse de aceste fenomene.
Astfel, au fost luate măsuri pentru asigurarea utilajelor pentru deszăpezire și au fost verificate stocurile de material antiderapant, în vederea intervenției pentru menținerea viabilității rețelei de drumuri din municipiul Ploiești. S-a stabilit să se acționeze preventiv pentru combaterea poleiului. Totodată, au fost stabilite căile de acces care trebuie curățate cu prioritate: zonele către unități spitalicești, unități de învățământ, instituții publice, stații mijloace de transport în comun.
În același sens, au fost stabilite măsuri pentru menținerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu energie electrică, apă, gaze și termoficare și pentru remedierea în regim de urgență a eventualelor avarii apărute. În acest context, cetățenii pot apela dispeceratul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, la numărul de telefon 0244/984 pentru semnalarea unor eventuale probleme în asigurarea utilităților publice.
În această perioadă, se va acorda o atenție deosebită identificării și cazării temporare a persoanelor fără adăpost, prin transportarea acestora către Centrul Social de Urgență pentru persoane adulte fără adăpost, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8 și către Sala de sport a Colegiului Tehnic “Lazăr Edeleanu”. De menționat că, la Sala de sport a Colegiului Tehnic “Lazăr Edeleanu”, se vor asigura, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Serban Cantacuzino” Prahova, pături și paturi de campanie, pentru persoanele fără locuință.
Totodată, municipalitatea a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Prahova să comunice dacă apar disfuncționalități în asigurarea încălzirii în spațiile de învățământ.
S-au stabilit măsuri pentru asigurarea în bune condiții a transportului public de persoane, avându-se în vederea suplimentarea numărului de mijloace de transport în orele cu trafic ridicat.
Pe perioada menținerii în vigoare a avertizărilor meteorologice, s-au instituit servicii de permanență la nivelul tuturor structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență care pot fi generate de fenomenele prognozate, iar Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Comandamentul de deszăpezire al Municipiului Ploiești se vor întruni zilnic în ședințe pentru analizarea și stabilirea măsurilor care se impun, în funcție de evoluția fenomenelor periculoase.
Având în vedere condițiile meteo vitrege din ultimele zile, Primăria municipiului Ploiești informează persoanele interesate că adăpostul de noapte, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8, este deschis permanent în această perioadă.
Vă reamintim că aici persoanele fără adăpost primesc un bon de masă pentru hrană caldă la cantina socială a Fundației “Constantin și Elena”, ceai cald, dispun de televizor și posibilitatea de a se spăla. De asemenea, acestea își pot spăla și rufele de două ori pe săptămână.

Adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele. Având în vedere condițiile meteo, chiar dacă locurile nu sunt suficiente, vor fi găsite soluții ca toate persoanele care solicită găzduire să fie primite în centrul de noapte. În ultimele zile, în jur de 70 de persoane au solicitat zilnic găzduire la Adăpostul de noapte.

foto cu caracter ilustrativ: www.monitorulcj.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0008
USD Dolarul SUA 4.0922 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4621 0.0058
CHF Francul elvetian 4.5042 0.0115
XAU Gramul de aur 238.7471 0.3533