Primaria Ploiesti va primi 7 milioane de euro pentru dezvoltarea locala a municipiului. Vezi aici in ce se vor investi banii

04 Jan 2018 13:14
Primaria Ploiesti va primi 7 milioane de euro pentru dezvoltarea locala a municipiului. Vezi aici in ce se vor investi banii
Municipiul Ploiești anunță faptul că, în data de 4 decembrie 2017, a depus spre finanțare la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene București - Strategia de Dezvoltare Locală, în urma implementării proiectului : „O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală (SDL)”.

Ministerul de resort a publicat joi, 28 decembrie 2017, lista celor 31 de strategii de dezvoltare locală (SDL) selectate spre finanțare, listă pe care Municipiul Ploiești ocupă locul 16.

În acest sens, prin Programul Operațional Capital Uman - POCU (Axa Prioritară 5 – Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității) și prin Programul Operațional Regional - POR (Axa Prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban) se vor asigura alocări financiare necesare implementării strategiilor integrate de dezvoltare locală pentru orașe cu o populație de peste 20.000 de locuitori.

Bugetul total pentru implementarea SDL pentru Municipiul Ploiești este de 7 milioane euro.

Activitățile vizează persoanele din teritoriul SDL, cu accent pe cele aflate în risc de sărăcie si excluziune socială și au drept scop îmbunătățirea condițiilor de trai și calității vieții, prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare a clădirilor publice, precum și prin creșterea gradului de acces la servicii socio-medicale și educaționale.

În cadrul Programului Operațional Regional se vor finanța investiții în valoare de 4.125.000 euro ce vizează, reabilitarea locuințelor sociale din cartierul Ploiești Nord; înființarea unui centru comunitar integrat în Cartier Radu de la Afumați; modernizarea a trei școli gimnaziale, respectiv Școala Gimnaziala nr.7, Școala Gimnazială nr.13 și Școala Gimnazială nr.19; modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale cu cls. I-VIII “Florin Comișel”; investiții în infrastructura de alimentare cu gaze in cartierele Eroilor, Boldescu și Radu de la Afumați; investiții în infrastructura rețelei de canalizare în cartier Mimiu; investiții in infrastructura sistemului de iluminat public din cartier Bariera București; crearea spațiilor publice urbane-zone verzi/parcuri/amenajări peisagistice, precum și reabilitarea sistemului rutier prin asfaltarea străzilor.

Prin Programul Operațional Capital Uman se vor realiza obiective în valoare de 2.500.000 euro ce vizează, reducerea abandonului școlar prin programe de tip After School; reintegrarea tinerilor/adulților în sistemul educațional prin programe tip „A doua șansă”, mediere personalizată în școli în vederea eliminării discriminării si segregării; creșterea accesului la servicii de ocupare; creșterea numărului de persoane ocupate, respectiv persoane angajate; creșterea accesului la servicii sociale si medicale; dezvoltarea

antreprenoriatului în cadrul comunității marginalizate; ajutor financiar și consiliere pentru întocmirea actelor de proprietate; programe de voluntariat pentru soluționarea problemelor din comunitate, precum și campanii de informare și conștientizare pentru combaterea discriminării. De asemenea, la cheltuielile alocate în cadrul Programului Operațional Capital Uman se adaugă 375.000 euro având ca obiectiv implementare SDL și animarea populației.

Reamintim că principalele zone cuprinse în obiectivele de implementare ale proiectului “O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală (SDL)” sunt Cartierul Bariera București, Cartier Mimiu, Cartierul Eroilor, Cartier Nord, Cartier Radu de la Afumați și Cartier Boldescu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923