Primaria Ploiesti va primi 7 milioane de euro pentru dezvoltarea locala a municipiului. Vezi aici in ce se vor investi banii

04 Jan 2018 13:14
Primaria Ploiesti va primi 7 milioane de euro pentru dezvoltarea locala a municipiului. Vezi aici in ce se vor investi banii
Municipiul Ploiești anunță faptul că, în data de 4 decembrie 2017, a depus spre finanțare la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene București - Strategia de Dezvoltare Locală, în urma implementării proiectului : „O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală (SDL)”.

Ministerul de resort a publicat joi, 28 decembrie 2017, lista celor 31 de strategii de dezvoltare locală (SDL) selectate spre finanțare, listă pe care Municipiul Ploiești ocupă locul 16.

În acest sens, prin Programul Operațional Capital Uman - POCU (Axa Prioritară 5 – Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității) și prin Programul Operațional Regional - POR (Axa Prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban) se vor asigura alocări financiare necesare implementării strategiilor integrate de dezvoltare locală pentru orașe cu o populație de peste 20.000 de locuitori.

Bugetul total pentru implementarea SDL pentru Municipiul Ploiești este de 7 milioane euro.

Activitățile vizează persoanele din teritoriul SDL, cu accent pe cele aflate în risc de sărăcie si excluziune socială și au drept scop îmbunătățirea condițiilor de trai și calității vieții, prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare a clădirilor publice, precum și prin creșterea gradului de acces la servicii socio-medicale și educaționale.

În cadrul Programului Operațional Regional se vor finanța investiții în valoare de 4.125.000 euro ce vizează, reabilitarea locuințelor sociale din cartierul Ploiești Nord; înființarea unui centru comunitar integrat în Cartier Radu de la Afumați; modernizarea a trei școli gimnaziale, respectiv Școala Gimnaziala nr.7, Școala Gimnazială nr.13 și Școala Gimnazială nr.19; modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale cu cls. I-VIII “Florin Comișel”; investiții în infrastructura de alimentare cu gaze in cartierele Eroilor, Boldescu și Radu de la Afumați; investiții în infrastructura rețelei de canalizare în cartier Mimiu; investiții in infrastructura sistemului de iluminat public din cartier Bariera București; crearea spațiilor publice urbane-zone verzi/parcuri/amenajări peisagistice, precum și reabilitarea sistemului rutier prin asfaltarea străzilor.

Prin Programul Operațional Capital Uman se vor realiza obiective în valoare de 2.500.000 euro ce vizează, reducerea abandonului școlar prin programe de tip After School; reintegrarea tinerilor/adulților în sistemul educațional prin programe tip „A doua șansă”, mediere personalizată în școli în vederea eliminării discriminării si segregării; creșterea accesului la servicii de ocupare; creșterea numărului de persoane ocupate, respectiv persoane angajate; creșterea accesului la servicii sociale si medicale; dezvoltarea

antreprenoriatului în cadrul comunității marginalizate; ajutor financiar și consiliere pentru întocmirea actelor de proprietate; programe de voluntariat pentru soluționarea problemelor din comunitate, precum și campanii de informare și conștientizare pentru combaterea discriminării. De asemenea, la cheltuielile alocate în cadrul Programului Operațional Capital Uman se adaugă 375.000 euro având ca obiectiv implementare SDL și animarea populației.

Reamintim că principalele zone cuprinse în obiectivele de implementare ale proiectului “O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală (SDL)” sunt Cartierul Bariera București, Cartier Mimiu, Cartierul Eroilor, Cartier Nord, Cartier Radu de la Afumați și Cartier Boldescu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767