Primăria Sinaia: Încă 9 milioane de euro - 2 proiecte

25 Apr 2019 13:52
Comunicat de presa Primaria Sinaia:
" Un oras in care poti accesa usor transportul in comun este un oras sanatos.Astept cu entuziasm ziua in care voi vedea mai multe biciclete decat masini pe strazile orasului. Sinaia este orasul cu cea mai mare rata de bani europeni atrasi pe cap de locuitor.Adaugam la acea suma si aceste doua proiecte. "Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia
Astăzi, 25 aprilie 2019, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea a semnat încă 2 contracte de finanțare cu bani europeni, din cele zece propuse a fi implementate în orașul nostru în următorii 3 ani. Cele 4 contracte încheiate în acest an însumează 13,2 milioane de euro până acum.
Primul proiect, "PARK & RIDE" este în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.
In zona gării din Sinaia construim o parcare etajată, parter și 6 nivele, la care se adaugă un subsol parțial și un nivel 7-terasa exterioară la B-dul Carol I. Aceasta va avea o capacitate de 300 de locuri. În incinta parcării vor exista 2 stațiile de reîncărcare pentru mașinile electrice, încurajând în acest fel folosirea mijloacelor nepoluante de transport. Aici se vor putea închiria biciclete și trotinete electrice Prin aceasta se facilitează accesul în zona centrală a orașului și la principalele obiective turistice. Urmărește decongestionarea traficului și incurajam mobilitatea nepoluanta.
Al doilea proiect, "Eco Bus" este în valoare de peste 4 milioane de euro.
Scopul acestui proiect este reducerea emisiilor de carbon în orașul nostru și promovarea transportului public nepoluant, îmbunătățit în detrimentul deplasării cu autoturismul particular. Parcul auto de transport în comun va fi reînnoit cu 11 autobuze hibrid, dintre care 3 de 12 m și 8 autobuze de 10 m. Acestea vor fi dotate cu internet wireless, sistem de supraveghere video, telemanagemnt și taxare e-tiketing. De asemenea, în stații vor fi montate 18 panouri cu mejasaje nominale pentru informarea in timp real călătorilor asupra timpului de sosire în stație a mijlocului de transport.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677