Primul meci de fotbal, in Comarnic, pe terenul orașului, după aproape un sfert de secol!

06 Sep 2018 16:43
Primul meci de fotbal, in Comarnic, pe terenul orașului, după aproape un sfert de secol!
Fotbalul a fost sportul rege și la Comarnic, în anii `50, `60, `80 și în primii ani de după Revoluție.
In anii ‘50, ‘60 orașul a avut echipa buna in judet: "Vulturul" Comarnic, susținută de Fabrica de produse refractare cu același nume. Antrenată de Ion Bidiuță, Costel Stoian, Mironică Neacșu îi avea în componență pe Mircea Vâlcea, Costică Glonțea, Costică Fieraru, Constantin Plumb (Coco), Gheorghe Moacă, Nelu Dulamă, Lică Bălănică, Titi Munteanu, Vivi Grigorescu, Mihai Veliscu, Viorel Anita, Călin Petre, Ion (Nelu) Rotilă, Nelu Spoitu.
O generație deosebită de fotbaliști a avut orașul la începutul anilor 80. "Cimentul" Comarnic a participat la barajul de promovare în Campionatul Județean în anul 1983. Meciurile de baraj s-au disputat la Ploiești și Câmpina. N-am promovat, dar atmosfera de la acele meciuri decisive a fost câștigul cel mai de preț. Țepu (Constantin Rotilă) era catalizatorul energiilor acelor vremuri. Constantin Șovăială (Netar), Sergiu Comănescu, Tibi Dulamă, Ion Moncea (Ghițică), Moncea ( Păișpicul), Cristi Făcăleț, Bobi (Marcel Hogea), Ghiță, Adrian Calciu, Tache, Ion Primicheru (Ninel), Cristi Mierliță (Piticul), Ionel Tăleanu (Comisarul), Paraianul, Aelecei, Nae Pandrea, Cojanu Jean Blondul, Manea, Romică Turea, Marius Popa (Popicu), Cristi Enoae, Florin Bora, Codruț Vâjeu, Liviu Rotilă, Iulian Liviu Comărniceanu (Țol), Viorel Iordan, Adrian Bârlă, Clinci (Califul). Aceste nume erau pe buzele tuturor în acei ani.
Ultima echipă de fotbal seniori din Comarnic a activat în Campionatul județean Prahova în 1993. Este vorba despre echipa "Cimentul" care a jucat până în 1993.
În 2018, grație deciziilor inspirate ale autorităților locale, PRIMĂRIA COMARNIC a devenit proprietarul terenului de fotbal "Vulturul". A fost modernizat, după care a fost pus la dispoziția asociațiilor sportive din localitate. "Olimpia Comarnic", înscrisă în campionatul județean, seniori, Liga C Prahova, seria Câmpina urmează să-și desfășoare meciurile de "acasă" pe acest teren. Campionatul a început pe 2 septembrie, în "deplasare" la NG Brătășanca, câștigat la "masa verde" cu 3-0 de comarniceni, în timp ce primul meci "acasă" are loc pe 9 septembrie cu CS Șirna Tăriceni, de la orele 11.00. Pentru consolidarea acestui proiect, au fost atrași alături de echipă 2 sponsori locali de calibru din oraș. Proiectul a devenit viabil pentru că o mână de oameni a simțit că munca lor va da roade. Mihai Floștoiu, Ion Popa, Laurențiu Neagu, Viorel Iordan, Adrian Mitrea, Mihai Olteanu, Adrian Bârlă au pregătit din timp materia primă necesară. Au muncit asiduu alături de copii în perioada 2014-2018. Fotbaliștii din noua echipă a Comarnicului: Filip Iordan, Cosmin Mihai, David Hogea, Alberto Cojocaru, David Vintilă, Vlad Crețu, Ionuț Arsene, George Parfene, Florin Bădiță, Remus Popa, Florin Șovăială, Ștefan Păișan, Raul Olteanu, Mihai Duță își propun să-și depășească mentorii din anii ’50, ’60 si ’80 și să aducă orașului rezultate remarcabile!

sursa comunicat Primaria Comarnic
foto: Primaria Comarnic/Facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677