Primul meci de fotbal, in Comarnic, pe terenul orașului, după aproape un sfert de secol!

21 Jan 2019 13:36
Primul meci de fotbal, in Comarnic, pe terenul orașului, după aproape un sfert de secol!
Fotbalul a fost sportul rege și la Comarnic, în anii `50, `60, `80 și în primii ani de după Revoluție.
In anii ‘50, ‘60 orașul a avut echipa buna in judet: “Vulturul” Comarnic, susținută de Fabrica de produse refractare cu același nume. Antrenată de Ion Bidiuţă, Costel Stoian, Mironică Neacşu îi avea în componenţă pe Mircea Vâlcea, Costică Glonţea, Costică Fieraru, Constantin Plumb (Coco), Gheorghe Moacă, Nelu Dulamă, Lică Bălănică, Titi Munteanu, Vivi Grigorescu, Mihai Veliscu, Viorel Anita, Călin Petre, Ion (Nelu) Rotilă, Nelu Spoitu.
O generaţie deosebită de fotbalişti a avut oraşul la începutul anilor 80. „Cimentul“ Comarnic a participat la barajul de promovare în Campionatul Judeţean în anul 1983. Meciurile de baraj s-au disputat la Ploieşti şi Câmpina. N-am promovat, dar atmosfera de la acele meciuri decisive a fost câştigul cel mai de preţ. Ţepu (Constantin Rotilă) era catalizatorul energiilor acelor vremuri. Constantin Şovăială (Netar), Sergiu Comănescu, Tibi Dulamă, Ion Moncea (Ghiţică), Moncea ( Păişpicul), Cristi Făcăleţ, Bobi (Marcel Hogea), Ghiţă, Adrian Calciu, Tache, Ion Primicheru (Ninel), Cristi Mierliţă (Piticul), Ionel Tăleanu (Comisarul), Paraianul, Aelecei, Nae Pandrea, Cojanu Jean Blondul, Manea, Romică Turea, Marius Popa (Popicu), Cristi Enoae, Florin Bora, Codruţ Vâjeu, Liviu Rotilă, Iulian Liviu Comărniceanu (Ţol), Viorel Iordan, Adrian Bârlă, Clinci (Califul). Aceste nume erau pe buzele tuturor în acei ani.
Ultima echipă de fotbal seniori din Comarnic a activat în Campionatul județean Prahova în 1993. Este vorba despre echipa ”Cimentul” care a jucat până în 1993.
În 2018, grație deciziilor inspirate ale autorităților locale, PRIMĂRIA COMARNIC a devenit proprietarul terenului de fotbal “Vulturul”. A fost modernizat, după care a fost pus la dispoziţia asociaţiilor sportive din localitate. ”Olimpia Comarnic”, înscrisă în campionatul judeţean, seniori, Liga C Prahova, seria Câmpina urmează să-şi desfăşoare meciurile de “acasă” pe acest teren. Campionatul a început pe 2 septembrie, în “deplasare” la NG Brătăşanca, câștigat la ”masa verde” cu 3-0 de comarniceni, în timp ce primul meci “acasă” are loc pe 9 septembrie cu CS Șirna Tăriceni, de la orele 11.00. Pentru consolidarea acestui proiect, au fost atraşi alături de echipă 2 sponsori locali de calibru din oraș. Proiectul a devenit viabil pentru că o mână de oameni a simţit că munca lor va da roade. Mihai Floştoiu, Ion Popa, Laurenţiu Neagu, Viorel Iordan, Adrian Mitrea, Mihai Olteanu, Adrian Bârlă au pregătit din timp materia primă necesară. Au muncit asiduu alături de copii în perioada 2014-2018. Fotbaliştii din noua echipă a Comarnicului: Filip Iordan, Cosmin Mihai, David Hogea, Alberto Cojocaru, David Vintilă, Vlad Creţu, Ionuţ Arsene, George Parfene, Florin Bădiţă, Remus Popa, Florin Şovăială, Ştefan Păişan, Raul Olteanu, Mihai Duţă îşi propun să-şi depăşească mentorii din anii ’50, ’60 si ’80 și să aducă orașului rezultate remarcabile!

sursa comunicat Primaria Comarnic
foto: Primaria Comarnic/Facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
va rugam ,dorim o programare ptr. schimbarea cartii de identitate expirata la data de 1 01 2019 . va multumim azi 18 01 2019
va rog sa ne comunicati dupa cat timp se fac programarile ? multumim
Si unde gasim harta cu sectoarele cadastrale din Ploiesti, pentru a ne elucida si noi?!
doresc schimbare carte identitate care expira pe data 19 .01.2019 si programare pe data de 16.01.2019
În microbuz se afla și copilul meu în vârstă de 11ani care a prezentat o escoriatie la nivelul antebrațului stg. Din fericire locuind în apropiere fiul meu s-a speriat și a venit acasă.
Curs valutar
EUR Euro 4.7081 0.0106
USD Dolarul SUA 4.1377 0.0185
GBP Lira sterlina 5.3199 -0.0106
CHF Francul elvetian 4.1501 0.0060
XAU Gramul de aur 170.1500 -0.0783