Profesor retinut

03 Feb 2015 17:04
Un profesor de fizică de la Liceul 1 Mai din Ploiești este cercetat penal sub control judiciar pentru luare de mită. Cadru didactic este acuzat de anchetatori ca timp de patru ani a primit de la elevi băuturi alcoolice, țigări, telefoane sau produse IT pentru a nu-i lăsa corigenți. Prefera sa primeasca, spun procurorii, numai cartuse de tigari si sticle cu whisky.
Totul a iesit la iveala dupa ce doi parinti revoltati au anuntat autoritatile. Au urmat luni de filaje. In cele din urma, dupa ce au fost stranse suficiente probe, procurorii au descins la locuinta profesorului.
Profesorul a fost retinut insa instanta a decis sa fie cercetat sub control judiciar. Pana acum, anchetatorii au stabilit ca 47 de elevi au dat diverse bunuri ca sa scape de corigente. Insa, spun procurorii, 300 de elevi ar fi facut acest lucru. Mita ar fi fost primită în perioada 2010 - 29 ianuarie 2015. Cel mai mult, spun procurorii, primea bunuri in perioada corigentelor. *Le dadea cheia de masina elevilor si le indica unde sa puna cadourile, fie sub scaunul soferului, fie pe canapeaua din spate. Daca era vara, le spunea sa puna un parasolar peste. A primit si o camera video de la un grup de elevi* a declarat Ioan Lalu, procurorul de caz
Vineri, magistratii Curtii de Apel Ploiesti vor decide daca profesorul de fizica va fi arestat preventiv, asta dupa ce procurorii au facut recurs la decizia primei instante care a hotarat ca dascalul sa fie cercetat sub control.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677