Profesori din Ploiesti, trimisi in judecata

05 Oct 2017 10:24
Profesori din Ploiesti, trimisi in judecata
Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
- A.A., profesor de economie la un colegiu din Ploieşti, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale);
- I.M.E., profesor de matematică la un colegiu din Ploieşti, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată (5 acte materiale), complicitate la dare de mită (5 infracţiuni) şi trafic de influenţă în formă continuată.
Totodată, s-a dispus renunţarea la urmărire penală în cauză faţă de un număr de 7 suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mita şi faţă de un suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului.
În fapt, la data de 25.07.2017, o persoană care susţinuse examenul de corigenţă la materia predată de A.A., a formulat un denunţ împotriva acestuia prin care a sesizat faptul că profesorul i-a pretins acesteia şi altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma a fi remisă în data de 26.07.2017, la domiciliul cadrului didactic.
La data de 26.07.2017, ofiţeri de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Prahova şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au prins în flagrant pe A.A. în timp ce primea suma de 1000 lei de la doi elevi cu scopul de a-i promova la examenul de corigenţă susţinut în data de 25.07.2017.
În cauză, s-a dispus efectuarea unei percheziţii domiciliare în urma căreia au fost identificate sumele de bani remise de martorul denunţător şi de ceilalţi doi elevi, cât şi alte sume de bani, în total ridicându-se 6000 de lei în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, s-a reţinut că, în perioada 24-26.07.2017, I.M.E. a pretins şi primit de la cinci elevi suma totală de 2000 de lei, promiţându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigenţă la economie. Din această sumă, I.M.E. a oprit 500 de lei, iar 1500 i-a remis lui A.A. şi a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activităţii.
Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar ulterior s-a luat faţă de aceştia măsura controlului judiciar.
foto: Bzi

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176