Proiectul care prevede etichetarea laptelui și a produselor lactate, modificat de Camera Deputaților

27 Jun 2017 15:33
Proiectul care prevede etichetarea laptelui și a produselor lactate, modificat de Camera Deputaților
Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege care elimină obligativitatea ca etichetele produselor lactate să prevadă procentul de lapte praf conținut și îmblânzește sancțiunile pentru vânzarea de lapte proaspăt pentru consum cunoscând că este obținut din înlocuitori de lapte, scrie mediafax.

Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.88/2016 privind stabilirea unor măsuri suplimentare obligatorii pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum și a produselor lactate (PL-x 49/2017) a fost adoptată marți, 27 iunie, cu 217 voturi pentru, 3 împotrivă, 48 abțineri.

Potrivit mediafax.ro, proiectul respectiv abrogă articolul potrivit căruia produsele lactate trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinzând sintagma "Conține lapte praf în proporție de _%".
Etichetele laptelui și a produselor lactate trebuie s conțină țara de origine sau locul de proveniență a laptelui cu ponderea cea mai mare și numele operatorului economic procesator al laptelui. Totodată, legea va permite denumirea de "produs natural" doar dacă laptele este 100% lipsit de lapte praf.
Producerea, expunerea spre vânzarea și/sau vânzarea de lapte de consum cunoscând că este obținut din înlocuitori de lapte se sancționează cu amendă de la 25.000 lei la 35.000 lei.
Sursa foto: http://yournextpick.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Domnilor si Doamnelor Senatori si Deputati va rog sa nu votati certificatul verde. Cercetati mai multe surse, si convingetiva ca nu vaccinarea este rezolvarea imunizarii contra acestui virus Covid-19. Raspundeti la urmatoareale intrebarii: De ce tarile care sau vaccinat in proportie de 80 % pina la 100% au foarte multe cazuri de imboplbaviri cu Covid? S-a eradicat gripa din lume cu vaccinurile? Credeti ca nepoti si copii dumneavoastra sau dumneavoastra insiva veti scapa de certificatul verde cind nu veti mai avea aceste functii. Uitativa in historie si vedeti ca nici un tradator nu fost lasat in viata cind nu a mai fost de folos. Ma rog la bunul Dumnezeu sa va dea gindul cel bun si sa nu votati certificatul verde si sa renuntati la vaccinarea obigatorie! Cu stima, Jan Enuta
Nu mai pot cu milițienii. Prindeți bă hoții și criminalii nu moșii și babele cu masca sub nas.
multumim frumos ! sper , cat traiesc, sa le pot plati munca. foarte frumos, multumesc si in numele celor ce nu pot scrie !!!
Fiți buni români și nu votați pașaportul Verde noi suntem alături de dumneavoastră fiți și dumneavoastră alaturi de noi
Foarte bine Doamne ajută Poate o să reușiți și cu gazele bine ar fi
Curs valutar
EUR Euro 4.9490 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.3853 -0.0016
GBP Lira sterlina 5.8544 0.0137
CHF Francul elvetian 4.7366 -0.0032
XAU Gramul de aur 253.3079 -1.8167