Proiectul Legii Turismului a fost dezbătut la Bușteni. Vezi ce a declarat Ministrul Turismului despre “mica lege Big Brother”, așa cum a fost denumită de opinia publică (FOTO/VIDEO)

05 Sep 2017 16:24
Ministerul Turismului, Mircea Titus Dobre, a lansat în dezbatere publică proiectul Legii Turismului, în data de 24 august 2017. Acesta și-a propus săorganizeze dezbateri publice în șapte județe-gazdă: Prahova, Brașov, Gorj, Neamț, Huneadoara, Baia Mare și Constanța, la care sunt invitați reprezentanți din partea Ministerului Turismului, cât și reprezentanți ai județelor limitrofe fiecărui județ-gazdă. Prima dezbatere publică, pe tema Proiectului Legii Turismului, a avut loc astăzi în județul Prahova, la Castelul Cantacuzino din orașul Bușteni, la care au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor prefectului, ai autorităților locale și mediului de afaceri din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Proiectul de lege aduce noutăți în ceea ce privește organizarea, coordonarea, finanțarea, autorizarea și controlul activităților din domeniul turismului, promovarea și dezvoltarea turismului, domeniu de importanță strategică și ramură prioritară a economiei naționale a României, precum și managementul resurselor turistice și umane în conformitate cu principiile echității, competitivității, accesibilității, sustenabilității și dezvoltării durabile.

Proiectul Legii turismului prevede și înfiinţarea Sistemului Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din Romania (SIEATR), care va fi asigurat de STS şi va colecta şi stoca date despre turişti şi despre unităţile de cazare, un aspect controversat și despre care ministrul Turismului a vorbit astăzi la Bușteni. Ascultă mai sus declarația acestuia.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000