Proiectul Legii Turismului a fost dezbătut la Bușteni. Vezi ce a declarat Ministrul Turismului despre "mica lege Big Brother", așa cum a fost denumită de opinia publică (FOTO/VIDEO)

05 Sep 2017 16:24
Ministerul Turismului, Mircea Titus Dobre, a lansat în dezbatere publică proiectul Legii Turismului, în data de 24 august 2017. Acesta și-a propus săorganizeze dezbateri publice în șapte județe-gazdă: Prahova, Brașov, Gorj, Neamț, Huneadoara, Baia Mare și Constanța, la care sunt invitați reprezentanți din partea Ministerului Turismului, cât și reprezentanți ai județelor limitrofe fiecărui județ-gazdă. Prima dezbatere publică, pe tema Proiectului Legii Turismului, a avut loc astăzi în județul Prahova, la Castelul Cantacuzino din orașul Bușteni, la care au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor prefectului, ai autorităților locale și mediului de afaceri din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Proiectul de lege aduce noutăți în ceea ce privește organizarea, coordonarea, finanțarea, autorizarea și controlul activităților din domeniul turismului, promovarea și dezvoltarea turismului, domeniu de importanță strategică și ramură prioritară a economiei naționale a României, precum și managementul resurselor turistice și umane în conformitate cu principiile echității, competitivității, accesibilității, sustenabilității și dezvoltării durabile.

Proiectul Legii turismului prevede și înființarea Sistemului Informatic de Evidență a Activității de Turism din Romania (SIEATR), care va fi asigurat de STS și va colecta și stoca date despre turiști și despre unitățile de cazare, un aspect controversat și despre care ministrul Turismului a vorbit astăzi la Bușteni. Ascultă mai sus declarația acestuia.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677