Protest autocamioane pe DN1A, din cauza devierii traficului greu pe aceasta ruta

07 May 2021 09:04
Protest autocamioane pe DN1A, din cauza devierii traficului greu pe aceasta ruta
Un protest spontan are loc pe DN1A. Mai multe autocamioane s-au pus în mișcare pe ruta DN1A Brasov - Cheia – Ploiesti ca urmare a restrictiilor pe DN1 unde se fac lucrari de reparatii la podul peste paraul Azuga, si a devierii traficului greu pe DN1A. Printre problemele reclamate se numara si impozitarea ilegala a diurnei,
lipsa autostrazilor si lipsa parcarilor. Se pare ca si din Bucuresti va porni o coloana de autocamionae si toate se vor intalni la Ploiesti.

“Atat pentru noi cat si pentru colegii din Prahova (DRDP Bucuresti) a fost o prioritate punerea in ordine a DN1A pentru a ne pregati de aceste restrictii si de valori crescute de trafic. Din pacate nu am putut face tot ce ne-am propus din cauza ninsorilor (in zona de limita de judet cred ca zapada nu s-a topit nici acum...). Oricum starea drumului este foarte buna in acest moment si in cateva zile vom termina plombarile. Intentionam de asemenea sa asternem un covor asfaltic nou de 5 km in zona Variantei Sacele. In acest fel consideram ca am facut tot posibilul ca sa asiguram conditii confortabile si sigure de trafic inclusiv pentru traficul greu. Oricum pe DN1A sunt probleme mai degraba iarna cand in zona de serpentine traficul se desfasoara mai dificil.
Întelegem nemultumirile transportatorilor si ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Stiu ca s-a discutat la nivel de minister in repetate randuri cu reprezentantii lor pentru a pregati restrictiile de acum. Din cate stiu eu s-au efectuat inclusiv vizite in teren pentru a identifica alternative in zona Azuga (inclusiv drumuri forestiere si drumuri indistriale) dar nu s-a identificat nimic care sa poata acomoda trafic greu. Podul care va intra in reparatii (si care acum sta sa cada) nu se poate reabilita doar prin inchiderea unei cai (e construit cu tehnologie veche adica nu este pe grinzi ci boltit) si este necesara construirea unui pod provizoriu pe care se va circula pe timpul lucrarilor. In jurul podului sunt case iar acest pod provizoriu de abia a putut fi incadrat intr-un unghi care nu permite virajul tirurilor si din acest motiv s-a decis restrictionarea totala a traficului de peste 7,5 tone”, au declarat reprezentantii DPRD Brasov.

Politia Prahova a anuntat recent ca “în perioada 05.05.2021 – 15.12.2021, pe DN1 E60 – KM 135+332, în orașul Azuga, județul Prahova, se vor instituii restricții de circulație, în scopul CONSTRUIRE ”POD PE DN1, PLOIEȘTI-BRAȘOV, km 135+332, PESTE PÂRÂUL AZUGA, LA AZUGA”.
Circulația vehiculelor cu masa de până la 7,5t, se va desfăşura astfel:
Etapa I: Se închide partea stângă a podului existent
-sensul de mers Ploiești-Brașov, se va devia pe podul metalic.
-sensul de mers Brașov-Ploiești, se va devia pe partea dreaptă a podului existent
Etapa II: Se închide partea dreaptă a podului existent.
-sensul de mers Ploiești-Brașov, se va devia pe podul metalic.
-sensul de mers Brașov-Ploiești, se va devia pe partea stângă a podului existent.
Etapa III: Se închide partea stângă a podului existent, pentru așternere strat de uzură.
Etapa IV: Se închide partea dreaptă a podului existent, pentru așternere strat de uzură pentru o perioadă de 6 ore;
Circulația vehiculelor se va face alternativ pa banda rămasă liberă de pe podul existent.
Etapa V: Se închide total podul existent.
circulația vehiculelor se va desfășura alternativ pe podul metalic.
Traficul vehiculelor cu o masa mai mare de 7,5 t, va fi deviat pe DN1A(Ploiești-Cheia-Săcele / Ploiești-Târgoviște)”

Sursa video : transportatori FORT

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677